Hunvald-blog

830. Ismét felállt valami rohadék

2023. szeptember 09. - HunvaldBlog

A múlt hét végén, vasárnap Kenderesen Lázár János — aki véletlenül (?) épp arra járt egy időszakos kiállítás megnyitóján — Horthy újratemetésének 30. évfordulóján illusztris társaság előtt (fideszes képviselők, plusz Ti Hazátok) arról beszélt, hogy Horthy milyen kivételes államfő, igaz magyar hazafi és hős katona volt.

lazar_horthy.jpg

Telex beszámolója szerint a most éppen építési és közlekedési miniszter — amikor elragadta a hév — arról is méltóztatott beszélni, hogy a nagybányai vitéz 1919-ben megmentette az országot attól a sorstól, amit „a nyugati nagyhatalmak” Magyaror- szágnak szántak.

Hát, igen. Volt ugyan egy kis fehérterror, egy kis gyilkolászás — de Lázár szerint meg- mentette az országot. Majd ennek a „kivételességnek” vezetésével szépen egymás után megszülettek a zsidótörvények és a numerus clausus. Az ország csatlakozott a náci III. Birodalomhoz, a hős katona jóvoltából a Donnál elpusztult 200 ezer ember, a gázkam- rákban meg 600 ezer. Igaz magyar hazafi, mi?!

Mit is mondott Eisenhower tábornok az egyik felszabadított koncentrációs táborban, látva az áldozatok holttesteit? „Mindent örökítsetek meg, szedjétek össze a filmeket, szedjétek össze a tanúkat, mert egyszer eljön majd a nap, amikor feláll valami rohadék, és azt mondja, hogy mindez meg sem történt.

És most ismét felállt valami rohadék.

*

Horthy Hitlernek írt levelével üzent az országos főrabbi Lázár Jánosnak. „Lázár Jánosnak igaza volt: világosan és egyértelműen kell beszélni. Ki beszélhetne világosabban Horthy Miklósról, ha nem ő maga?” (via 444.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5818210785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rodney 2 2023.09.16. 01:10:38

A lágerek nem Magyarországon voltak, nem Horthy találta ki.
Abba meg ne is menjünk bele, hogy akkoriban miért gyűlölték annyira a zsidókat a Balti tengertől az Aldunáig, hogy öntevékeny csoportok is irtották őket (pl a kedvenc ukránok vagy a mindennaplehagynakminket románok) A lengyelek is szivesen beszálltak volna, de éppen őket is irtották, így nagyon el voltak foglalva...

Horthyhoz még annyit, hogy a háború után nem került SEMMIÉRT sem a vádlottak padjára, pedig elég sok embert büntettek meg bármiért, még a kollektv bűnösséget is feltalálták, hogy aki ellen nem volt semmi, azt is elitélhessék. Ezenkívül a portugál számüzetésében Horthy abból élt hogy emigráns magyar zsidók létrehoztak egy alapot az ő támogatására. Szóval a főrabbi aki egy "megélhetési zsidó" sajnos, elmehet a francba és konzultálhatna a Horthyt finanszírozó zsidókkal hogy ez hogy is volt.

Te meg nyilván egy büdös kommunista vagy, egy Lenin-fiú, hogy nem tünik fel hogy a történelem nem a fehérterrorral kezdődött.

Holsteinszelet 2023.09.18. 21:47:56

Ez így elég érdekes megközelítése a történelmi eseményeknek… Esetleg beleírhattad volna még, hogy „különben is, Amerikában meg verik a négereket.”
süti beállítások módosítása