Hunvald-blog

408. Ellentmondások

2019. november 06. - HunvaldBlog

Hétfő délután megalakult a kerületi képviselő-testület. Niedermüller Péter polgármester javaslatára döntöttek az alpolgármesterek személyéről* és kiderült az is, hogy – szintén a DK-s polgármester előterjesztésére – Vattamány Zsolt a törvényben meghatározott végleges kielégítésén túl pluszba még 3 hónapnyi prémiumot kap, ill. maradványértéken megvásárolhatja az általa eddig használt Opel Astrát. Mert megérdemli? Vagy miért is?

vatta2019.jpg

Van minek örülni…

A DK fővárosi képviselői nem szavazták meg Tarlós István extra végkielégítését. Tarlós 9 éves teljesítménye alapján nem tartják indokoltnak az emelt összegű végkielégítést.

Bónusz: Tegnapi ülésén a Fővárosi Közgyűlés döntött a bizottsági helyekről. Ferencváros polgármesterét, Baranyi Krisztinát egyetlen fővárosi bizottságba sem választották be.

Pál Tibort, aki Ferencvárosban nem került be a képviselőtestületbe, benyomták a Fővárosi Közgyűlés Költségvetési Bizottságába.

Annyira, de annyira biztos volt, hogy ez lesz.

*A csökkenő lakosságszám és megnyirbált önkormányzati hatáskör (pl. iskolák elvétele) ellenére az eddigi két alpolgármester (egy főállású, egy társadalmi megbízatású) helyett most már 4, azaz négy teljes jogkörű alpolgármester lesz, akik a polgármesteri tiszteletdíj 85 százalékát, fejenként 847 600 forintot és 127 100 forint költségtérítést kapnak.

***

Az előző poszt margójára: nem történt meglepetés, Polt és Handó megválasztásra került. Handót 12 évre választották alkotmánybírónak, Polt Pétert meg újabb 9 évre főügyész- nek. És ő addig lesz hivatalban, amíg az utódját kétharmaddal meg nem választja a parlament. Ha pedig a távoli jövőben nincs kétharmados többség, akkor hiába jár le a 9 éves megbízatása, Polt marad(hat) a legfőbb ügyész. Életfogytiglan.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6315293304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása