Hunvald-blog

880. Chicken game

2024. április 13. - HunvaldBlog

Előzmény: két hete röppent fel a hír, hogy az ellenzéki összefogásban érdekelt pártok Erzsébetvárosban másnak adnák az MSZP által 2019-ben megnyert két körzetet. A párt helyi szervezetének vezetője erre bő egy hete bejelentette, hogy ez számukra elfogad- hatatlan, és új egyeztetés összehívását kezdeményezte. Mert ha nem születik egy, az MSZP-nek is elfogadható megállapodás, külön indulnak mind a 10 választókerületben.

chicken_game1.jpg

A chicken game (csirke-játék) egy rövidtávú nyereséggel kecsegtető, de hosszútávon az együttműködést lehetetlenné tévő játékelmélet, ahol két autó száguld egymás felé, és az veszít, aki előbb rántja félre a kormányt. Ha pedig mindkét fél bátrabb (erősebb) akar lenni a másiknál, mindketten összetörik magukat. Vagy meghalnak.

El is kezdték a kampányolást, a jelöltállítást, majd – ha hinni lehet a híreknek – a hét köze- pén valaki(k) csak félrerántotta a kormányt, és új megállapodás született: az MSZP — 4-5 nap kitelepülés, pultozás stb. után — mégsem indul külön.

Lehet tehát tovább sétálni, nincs itt semmi látnivaló. Tessék oszolni.

P.s.: A szomszédban viszont a nemzetközi helyzet fokozódik, egyik fél sem hajlandó félrerántani a kormányt: Az MSZP megfúrná a józsefvárosi ellenzéki szövetséget, mert Pikóék nem kérnek az embereikből. Ha minden így megy tovább, nagy eséllyel sírás-rívás lesz a vége.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4918380491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása