Hunvald-blog

849. Befogadó ország

2023. november 26. - HunvaldBlog

Tök jelentéktelen hír: most éppen Dublinban támadt rá egy őrült egy csapat kisiskolásra. Ott kerekezett egy kézbesítő (történetesen egy brazil fiatalember), aki lekapta a fejéről a sisakot, és vérbeli amatőr módján azzal kezdte csépelni a rosszfiút. Arra járt még egy francia szakácstanonc, és ketten ügyesen megfékezték a késelőt (Csülök ezt úgy fogal- mazná, hogy "Közben a fél szemére világtalan lett", de ennyire azért nem súlyos a helyzet).

befogado.jpg

Leo Varadkar ír miniszterelnök „igazi ír hősöknek” nevezte a két fiatalt — ahogy kell. Nomármost aki nem látja a gazdasági bevándorlók (tényleges) befogadása és a GDP alakulása közötti kapcsolatot, arról tudhatjuk, hogy Orbánra szavaz és legközelebb is rá fog szavazni.

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1818267899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rodney 2 2023.12.04. 04:15:54

Szokás szerint hülye vagy. Az "ír csoda" nagyrészt az adóparadicsom létüknek köszönhető. Pl biztosan hallottál már arról, hogy a nagy USA tech cégek az európai teljesítményük után Írországban fizetnek nagyon alacsony kulccsal adót. Ez praktikusan azt jelenti, hogy az egész európai bevételük (és főleg az értéktermelésük) Írországban jelenik meg, persze csak papíron. Ettől aztán bizonyos gazdasági mutatók nagyon jól néznek ki, szintén csak papíron. Írországban sok a nagyon szegény ember, miközben az árszinvonal a londonihoz közelít. Ezért is elég nagy feszültségek halmozódtak fel a társadalomban. Költözz oda aztán majd döbbensz.
(Remélem ezek után nem kell részleteznem, hogy a posztod témája miért baromság, Az egy főre jutó GDP tipikusan nem a bevándorlók miatt szokott emelkedni, mert ők jellemzően alacsony fizetésű, kis hozzáadott értékű munkahelyeken kezdenek dolgozni, ha éppen nem segélyen élnek)
süti beállítások módosítása