Hunvald-blog

721. A közbeszéd tematizálása

2022. augusztus 01. - HunvaldBlog

„Házról házra járva lázítanák az embereket.”
Miért alibiznek az ellenzéki pártok? (Szabad Európa

10 % fölött az infláció. Magyarbasi azt hirdeti, hogy az egész „a háború” (tehát nem az orosz agresszió) miatt van. Neki ehhez semmi köze — sőt, éppen ő véd minket ennek hatásaitól. Az „ellenzéki” pártok bólogatnak.

inflacio202205.jpg

Nyilvánvaló hazugságnak bizonyult Magyarbasi kampányszövege a rezsicsökkentés fenntartásáról. Az „ellenzéki” pártok arra buzdítják híveiket, hogy egyénileg írjanak tiltakozó levelet fideszes képviselőjük szemétládájához. Kerényi György megpróbált utánajárni annak, hogy „Miért alibiznek az ellenzéki pártok” — és már az első lépések között arra a megdöbbentő igazságra bukkant, hogy:

Az EU-ban... mindenütt állami támogatást kapnak az alacsonyabb jövedelműek a rezsiköltségeikhez.

Tehát: NEM a fogyasztást támogatják, hanem a rászorulókat. Magyarországon eddig is főleg a gazdagokat, azaz a többet fogyasztókat támogattuk, és ezután is őket fogjuk jobban támogatni. Ha van nyaralód (tehát másik gázórád, villanyórád) kétszer annyi támogatást kapsz, mint az, akinek nincs. Ha három lakásod (egy lakásod és két nyaralód stb.) van, akkor háromszor annyi támogatást kapsz.

Eközben az „ellenzéki” pártok (pl. az MSZP a sávos gázár ötletével) éppen úgy a fogyasz- tást — tehát a gazdagokat és a pazarlást — támogatják, mint a kormány (a DK az eddigi rendszert tartaná fenn). Tökéletesen helyesen állapítja meg Szalai Erzsébet:

Azt a nyomort, ami itt pillanatokon belül lesz, az ellenzéki politikusok a maguk havi kétmilliójával el se tudják képzelni. Mert ha el tudnák, házról házra járva lázítanák az embereket.

Kidobtuk a rezsót, villanytűzhelyt vettünk helyette. Kidobtuk a mosogatógépet; mosoga- tunk kézzel. Kidobtuk a két hűtőt; lesz helyettük egy, amelyik kevesebbet eszik, mint az eddigi kettőből a kisebb. Mindezt azért tehettük meg, mert volt némi tartalékunk ezek- hez a beruházásokhoz. Akiknek nincs, még jobban ráfáznak, a szó szoros értelmében is.

Széles Gábor, Pénztáros Lőrinc, Orbán Győző meg a többi nagykutya persze továbbra is olcsón kapja a gázt, villanyt az úgynevezett átlagfogyasztásig. (Milyen módszertani iszo- nyat az átlag fogalmának ez a szörnyű megcsúfolása!) Ennek helyességében az „ellenzék” tökéletesen egyetért Rezsiszilárddal és hasonszőrű tettestársaival. Egy szavuk sincs arról, hogy nem „a háború” terjeszkedik, hanem Oroszország. Arról, hogy nem „a rezsit” kell támogatni, hanem a szegényebbeket.

Mindez józan ésszel annyira felfoghatatlan, hogy az újságíró már összeesküvés-elméle- tekkel hozakodik elő, és Rogán Antal személyes utasítását emlegeti. Nagyon tartok tőle, hogy ebben nincs igaza. Maguktól ilyenek.

Fügedi Ubul

*

P.s.: Az elmúlt héten a forint úgy lett a földkerekség második legrosszabbul teljesítő devizája, hogy közben az MNB az árfolyam védelme érdekében egy teljes százalékkal emelte az alapkamatot. No, és melyik pénznem teljesített a legrosszabbul? Ugyan melyik??? (Nem, nem a hrivnya…)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr317895437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása