Hunvald-blog

853. Már megint buherálnak

Cui prodest? Kinek az érdeke, kinek fontos?

2023. december 15. - HunvaldBlog

Miért változtatták meg a budapesti választást,
ha a Fidesznek nem hozna pluszmandátumot? (Telex

Alig fél évvel az önkormányzati választás előtt  a futószalagon gyártott és elfogadott törvénymódosít(ga)tások között  ismét átírták a szabályokat, anélkül, hogy bárkivel is egyeztettek volna. A lényeg: ismét listás lesz a fővárosi közgyűlési választás, miután kedden az Országgyűlés fideszes többsége megszavazta a Ti Hazátok javaslatát; azaz a Fővárosi Közgyűlés tagjait jövő júniusban pártlistákon választják meg a budapestiek.

parlament20231212.jpg

(Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex)

A parlament 135 igen, 40 nem és hat tartózkodás mellett fogadta el a törvénymódosítást. (Megj.: a Ti Hazátok képviselői tartózkodtak a saját javaslatuk szavazásán. Vicces fiúk…)

Már csak az a kérdés, kinek az érdeke, kinek fontos ez? Lehet találgatni. Egy biztos: szépen, lassan összenövöget, ami összetartozik.

*

A választók tehát 2014. után most ismét listán választhatják meg a Fővárosi Közgyűlés 32 tagját. Fővárosi listát az a jelölőszervezet állíthat, amely főpolgármester-jelöltet vagy a fővárosi kerületek közül legalább háromban polgármester-jelöltet állított. A bejutási küszöb öt százalék, függetlenül attól, hogy egy párt egyedül vagy más pártokkal közös listán indul.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3618282017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása