Hunvald-blog

864. Megújul a Klauzál tér II.

Már csak meg kell valósulnia.

2024. február 06. - HunvaldBlog

A látványtervek szerint ilyen lesz a felújított Klauzál tér. (444.hu

Még január közepén jött a hír, hogy szorgos kezek nekikezdtek a Klauzál tér fel- ill. megújításának. Az enbudapestem.hu oldalon megjelentek szerint a mintegy 672 millió forintba kerülő beruházás során megújul a játszótér, lesz többfunkciós sportpálya és fitnesz park, valamint megújul a kutyafuttató is. (Az Everling Építő Kft. tette a legjobb ajánlatot, a beruházó pedig a VII. kerületi önkormányzat vagyonkezelője lesz.)

klauzal_ter2024.jpg

Fotó: Budapest Városháza/Facebook

A tájékoztató szerint 36 százalékról 52 százalékra nő majd a zöldfelületek aránya, több ivókút és hulladékgyűjtő lesz, újabb kerékpártárolókat is kihelyeznek és 63 új utcabútort is felszerelnek. Helyet kap a pesti gettó áldozataira emlékező alkotás is. A térre 7 kamerá- val bővített térfigyelő rendszer és parkőr is vigyáz majd. Jelenleg bontási, tereprendezési munkák folynak, a felújítás várhatóan 2024 harmadik negyedévében fejeződik be.

Végre egy jó hír. Már csak meg kell valósulnia.

P.s.: Remélhetőleg nem csak parkőr meg térfigyelő lesz, hanem kerítés is (a képeken nem látszik). Aminek kapuját éjszakára bezárják. Mert ha nem, akkor pillanatok alatt rommá válik az egész…

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7618320283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása