Hunvald-blog

30. Az úr ír. És ömleng

2016. október 04. - HunvaldGyörgy

Jóestét, jó estét. Bár politikai értelemben még érvényes a nyári időjárás, ennek ellenére ma ronda esős napunk volt. Meg tegnap is. És a vasárnapról még nem is beszéltem, bár az más szempontból volt ronda és sötét. Apropó, sötét. Olvasom Bajkai úr ömlengését az Erzsébetvárosi Polgár c. kerületi Fidesz lapban. Mindjárt az elején azt írja keretes cikkben, idézem: „Október 2-án az erzsébetvárosiak a jövőről szavazhatnak”

bajkai2.jpg

Bajkai alpolgármester úr, van egy rossz hírem, szavaztak! Egészen pontosan 28,34 % gondolta úgy, hogy olyan jövőt szeretne Erzsébetvárosban, amilyet az Ön által vezetett kerületi Fidesz. Az ország összes települése közül csak Józsefváros előzött meg az „ered- ményességben” minket. Ja, és azt ugye tudja, hogy a 28,34 % sok olyan Jobbik-szavazót, szavazatot is tartalmaz, akik soha a büdös életben nem szeretnének – még csak elvi síkon sem – együtt mozogni Önnel és pártjával. A baloldali szavazókról már nem is beszélve.

Mi az oka, hogy ennyire nem szeretik Önt és Fideszét Erzsébetvárosban? Biztos benne van, hogy még csak két éve lézeng az Önkormányzatban. Talán még a kerület történetét sem ismerte, amikor idetették a felettesek, hiszen jól menő ügyvéd volt az Andrássy úton egy zsíros kormányzati megbízásokat szerző ügyvédi irodában.

Biztos oka lehet az is, hogy nem elég, hogy nem lakik itt, de még a személyes megméret- tetést sem vállalta a legutóbbi választásokon, hiszen csak úgy becsusszant egy jó listás helyről egy alpolgármesteri pozícióba, és most azt hiszi, ettől már érti ezt a kerületet. De lehet, hogy az sem tett jót a szavazási hajlandóságnak, hogy megint „hunvaldozott” egy jót az újságjában.

Javaslom, sétáljon többet a kerület utcáin. Ha megteszi ezt, a jövőben tapasztalni fogja, hogy manapság már nem elég a „hunvaldozás” Erzsébetvárosban, sőt kontraproduktív is lehet. Engem ez nem zavar, finoman szólva is leszarom hidegen hagy, de az itt élőket, akik tudják, milyen volt régebben Erzsébetváros a vezetésem alatt, na Őket zavarhatja. Főképp azokat, akik maguk miatt már hosszú évek óta nem tudnak aludni a romkocsma negyedben, és akik koszban, mocsokban kénytelenek reggel iskolába vinni gyermekeiket.

Tudja, Bajkai úr, az utca embere, azok a szavazók, akik csak ilyenkor fontosak Önöknek nem így gondolják, és vágják már a centit, mikor szavazhatnak újra maguknál érdeme- sebb képviselőkre.

P.s.: Kissé nevetséges az újság azon pár sora, amikor párás szemekkel azt írja, hogy mekkora megdöbbenést keltett, hogy újra az erzsébetvárosi szocialisták elnöke lettem. Nem tudom, kik döbbentek meg és különösen hol történt mindez. Ön tudja?

Hunvald György

***

Több budapesti kerületben messze elmaradt a részvétel a kormánypártok várakozásától, Erzsébetvárosban és a VIII. kerületben még a 30 százalékot sem érte el az érvényesen voksolók aránya. Ha pedig a nem szavazatok számát összevetjük azzal, hogy a 2014. évi parlamenti választáson hányan szavaztak a most a betelepítési kvótával szemben kampányoló Fideszre és Jobbikra, akkor az is látszik, hogy Erzsébetvárosban 1819-cel kevesebben utasították el a betelepítési kvótát, mint ahányan két éve rájuk szavaztak. A Népszabadság arról is írt pár nappal ezelőtt, hogy a gyengébb körzetek vezetőit Orbán leváltja, és lehúzza a 2018-as jelöltlistáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8311768397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása