Hunvald-blog

851. Janus-arcú Momentum

2023. december 04. - HunvaldGyörgy

Az előző poszttal összefüggésben még egy gondolat a kerületi Momentum Janus-arcú magatartásáról: Bárdi Zsuzsanna alpolgármester a kerületi Momentum szervezet vezetője 2021. november 17. terjesztette a képviselő-testület elé a Momentum frakció előterjesztését. Ebben az „Ez a Minimum” program elfogadását javasolta, amit el is fogadtak a képviselők. Na most a kerületi Momentum csapat azt találta ki, hogy azzal teszi nyílttá és átláthatóvá az általa is vezetett önkormányzatot, hogy a jogszabályokkal szembe megy és eltitkolja a közérdekű adatokat.

janus.jpg

Pedig az "Ez a Minimum" programhoz azt írták, hogy:

Nem csak a kormány tehet az átláthatóságért. Az önkormányzatok jóval kevesebb adatot hoznak nyilvánosságra a működésükről és a gazdálko- dásukról, mint ami elvárható lenne. Az alkotmány szerint a „közpénzekkel gazdálkodó minden szervezet köteles a nyilvánosság előtt elszámolni a közpénzekre vonatkozó gazdálkodásával”, a „közpénzekre és a nemzeti vagyonra vonatkozó adatok közérdekű adatok”.

(…)

Az „Ez a Minimum!” kezdeményezés célja, hogy lépésről lépésre átláthatóbbá, számonkérhetőbbé és a civil kezdeményezésekre nyitottá tegyük a magyar önkormányzatokat.

Minek fogadtatták el ezt a programot?
És ismét megkérdem: mitől félnek???

*

A kerület lakóival való beszélgetésekből azt szűrtem le, hogy ebben a négy évben a ke- rület közlekedési gondjai, az autósokkal való kísérletezés Belső-Erzsébetváros területén, és a  bulinegyedben lakók átverése miatt rengetegen csalódtak. Alapvető problémájuk a mostani vezetéssel, hogy nem értenek ahhoz, amire megválasztották őket (tisztelet a kivételnek) és attól tartanak, hogy a csalódott lakók a Fideszre fognak szavazni.

Ez ellen mindent meg kell tenni, a Fidesz nem vezetheti újra a kerületet. De mindig van más választás. A helyiek szavazhatnak arra is, aki érti, mit kell csinálni és nem csinál politikát a kerület közügyeiből. A Fideszt nem szabad többé hatalomra juttatni, de a dilettánsokat sem szabad ismét helyzetbe hozni. Van civil választás is.

Hunwald György

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5318273825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása