Hunvald-blog

218. Katyvasz és hablaty

2018. április 18. - HunvaldGyörgy

És akkor most – még mindig – pár keresetlen szó az országgyűlési választásról, egészen pontosan annak le nem bonyolításáról. Az országgyűlési választás reggelén elszállt ugye a legfontosabb választási információkat közzétevő honlap, a valasztas.hu. Azóta eltelt jó másfél hét, és a választást lebonyolító Nemzeti Választási Irodának (NVI) csak mostanra sikerült nagyjából helyreállítani a választási információs adatbázist. Node.

palffy_ilona2018-2_1.jpg

Mint köztudott, vannak a neten archiváló programok, amelyek minden nap többször is "lefényképezik" az aktuális állapotot. Innen sikerült előcsalogatni a hivatalos valasztas.hu honlapját, a választás napjáról 22.55-kor. Az előszedett körzet pont Vona körzete a Heves 02. EVK.; a választás napján este az NVI szerint 50.604 szavazó volt ebben a választókerü- letben. Múlt hét szerdán ez az adat ugyanitt már 75.609 volt (erről nem mentettem, sajnos), most hétfőn pedig EGYENLŐRE (!) még 76.608 választó szerepelt a honlapon.

Na, ez az az adat, amely a szavazóköri névjegyzék 2018. 04. 06. 22:13:52 lezárása óta vál- tozhatatlan, mert ekkor zárták le a névjegyzéket. A kérdés az, ha folyamatosan változik a névjegyzékben szereplő választópolgárok száma az adott EVK-ban, akkor hogyan lesz hiteles a végeredmény? (Az MSZP feszegette ezt a kérdést más megközelítésből, de kapásból elhajtotta őket az NVB.)

Aztán: nálunk, a Budapest 05. EVK-ban a valasztas.hu szerint 69.196 fő volt a névjegyzék szerinti szavazó a választás napján 18:30-kor, a tegnapi állapot szerint már csak 65.297 fő. (Ebben mindenki benne van, még a dekódoló informatikus is.) A legérdekesebb szám azonban a szavazáson megjelentek száma: 18:30-kor 45.533 fő, 19 órakor pedig 39.952 fő. A kettő között 5.581 fő a különbség!

Az NVI szerint: "A 18.30-as napközbeni tájékoztató adatok tehát tartalmazzák az átjelent- kezéssel szavazókat, ezzel szemben a szavazás lezárásáig megjelent választópolgárok számában az átjelentkezők a szavazás estéjén még nincsenek benne, a külképviseleteken szavazók számát pedig ekkor még egyik adat sem tartalmazza." Csakhogy ez sehogy se nem jön ki, a fentiek szerint 3.796 főnek kellene lennie az 5.581 fővel szemben.

"… a részvételi adatok mostanra kiegyenlítődtek - a választási iroda honlapja jelenleg 70,22 százalékos részvételi arányt mutat." - mondta szintén tegnap Pálffy Ilona az NVI elnöke. Igen, kedves Ilona, látjuk. Csak még mindig nem értjük!

Hunvald György

P.s.: Tegnap este nyolc órakor újabb névjegyzéki adat került fel a valasztas.hu-ra arról, hogy hány szavazó van a Budapest 05. EVK-ban. Ennek az adatnak, ahogy írtam koráb- ban, április 6. óta változatlannak kellene lennie; mégis, több mint egy héttel a választások után folyamatosan változik a részvétel. (Közben ma reggelre már a tegnap esti adat is újra változott. Most eszerint hárommal többen szavazhattak…)

***

A szavazás óta záporoznak a bejelentések olyan szavazókörökről, ahol a bizottsági tagok egyszerűen képtelenek voltak rendesen lebonyolítani a választást, a Nemzeti Választási Iroda vezetője pedig hétfő este az RTL Klubon azt mondta, már gondolkozik a lemondá- son. Mindez nem csoda: az idei volt az elmúlt évek legbénábban megszervezett válasz- tása. Már a szavazás napján összeszedtünk egy sor bénázást, amelyekkel hátráltatta a szavazást az állam. Azóta pedig csak újabbak és újabbak jöttek. Íme, egy átfogó lista. (via 444.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4913847472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A tudomány sosem téved! 2018.04.19. 08:10:05

Orbán megbukott! Megint!
Holnap gyáván lemond! Holnap IS!
Ahogy minden nap megírják az igazmondo index címlapján.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2018.04.19. 08:14:56

@A tudomány sosem téved!: Ahogyan neked már a neved is hazugság. Nem rossz. Tehát a tényekre egyetlen válaszod sincs. Így is lehet. A tudatlanság: erő.

A tudomány sosem téved! 2018.04.19. 08:17:01

@Miazmás: A tudománynak már a neve is hazugság.
Mivel a tudáshoz semi köze nincs. Helyesebb lenne: nemtudom-ány-nak hívni.

A tudomány sosem téved! 2018.04.19. 08:21:36

@A tudomány sosem téved!: szóval a tudomány olyan, mint az index, és címlapos blogjai:
Folyamatos hazugságok sorozata

2018.04.19. 08:54:57

@A tudomány sosem téved!:

Még nem bukott meg, de ami felvet néhány kérdést:

Jelenleg hol a faszban van a vezíred?
Azt ugye tudod, hogy egyre inkább úgy tűnik, hogy skizofrén?
Na most, ha egy ország miniszterelnöke elmebeteg, az nagyon gáz!
Egyébként Grazban van, és megint gyógyszerrel kezelik, met a nyelvöltögetés már egyre kínosabb.

Aztán még egy kérdés:

Ha vége a vezír uralkodásának, kinek a popóját fogjátok nyalni fityiszes droidok?
Ki lép a helyére a csúti taplónak? Lézer Jankó? Rogán Helikopter Tóni? Szíjjártó Makogó Péter? Vagy Semjén Vadász Zsolt?

Ezekkel akkorát buktok jövőre az önkormányzati választásokon, mint ide Lacháza!
Bár lehet, hogy addig valahogy még fenntartják a látszatot, és a vezír ott lesz a gáton.
Aztán teszik lapátra!

JFK-alapítótag 2018.04.19. 09:00:53

@A tudomány sosem téved!:
Köszönjük Emese!
Tisztán látjuk, hogy a tudományos vizsgálatok alanyaként hasonlitasz a "fekete lyuk" képződményre. Belőled az értelem szikrája sem szivárog ki.
Ne eröltesd ezt a tudomány dolgot, nem való az neked.

Emmett Brown 2018.04.19. 09:08:20

@A tudomány sosem téved!: Nem az a kérdés, hogy valaki/valami téved-e, vagy sem hiszen senki és semmi sem tévedhetetlen, hanem az, hogy hogyan állunk a tévedésekhez, azaz hajlandóak vagyunk-e beismerni, és tanulni belőle, avagy sem.

VT Man 2018.04.19. 09:15:01

Valaki nyugtasson meg, hogy az a Hunval, aki ezt a blogot írja, nem azonos a baloldali, botrányba került budapesti Hunvalddal!?

Index.hu:
"A bíróság Hunvaldot, Gál Györgyöt, és a zuglói polgármestert, az SZDSZ-es Weinek Leonardot azzal vádolta, hogy színlelt tanácsadói szerződésekkel 50 millió forintos kárt okoztak. Ezen ügyben született most felmentő határozat.

A fentiek nem azt jelentik, hogy az egykori erzsébetvárosi polgármesternek minden ügyben sikerült megmenekülnie. A Kúria erzsébetvárosi ingatlanpanamák, korrupciós ügyek vádjával másfél év börtönre ítélte Hunvaldot. Ezt az ítéletet később egy évre mérsékelték."

Emmett Brown 2018.04.19. 09:29:16

@VT Man: akár ő az, akár nem, a kérdések attól még jogosak, mert egy elég érdekes anomáliát feszegetni.

Armatúra 2018.04.19. 10:07:48

@Látens Inszinuáció: Ugye azért tudod kedves tanult kommtársam, hogy a nyelvöltögetéses vidijók picurkát szerkesztettek? Gondold meg drága ember, hogy akkor a real time közvetítéseknél is fellépne ez. Bizonyára láttál már olyan pillanat felvételt akárkiről, amelyben furcsa mimika rögzült, pont a felvétel alatt. Ebből lelkes poénkodók lazán összehoznak egy akármeddig grimaszoló lejátszást. De, lévén, hogy némileg elkapott az Zorbán fóbia, így ezt nem tudom be intelligens tevékenységeid emlékkönyvének egyik bejegyzésébe se. Kérlek, lazíts kicsit! Majd összeáll végre valahára kompetens, koherens elképzelésekkel egy csapat és kialakítanak egy értelmes, hatékony, valós, jó alternatívát. Most is lehetett volna, az RTL, ATV, Hír TV, Lánchíd, Index csoport segítségével, melyek látogatottságban a megbízható, demokrata intézmények mérései szerint magasan felülmúlták az MTV, TV2, Origó
állampénzelt együttesét. Kellett volna némileg hatékonyabb szellemi.politikai szufla. Majd legközelebb. Üdv.

Lajos Csánó 2018.04.19. 10:08:48

Szerintem simán csak csalásról szólt a választás!Érdemes megnézni a Népszava karikatúráját Pálfi Ilonáról!Tökéletesen ábrázolja az igazságot!

Cycmen 2018.04.19. 10:12:59

@Miazmás: " Tehát a tényekre egyetlen válaszod sincs. "

Nekem van! Ha így változik, akkor simán nyerhettek akár kétharmaddal is! Hajrá számolgassatok!

Cycmen 2018.04.19. 10:16:06

@Lajos Csánó: Természetesen csak csalás történhetett! Van épeszű ember aki elhiszi hogy ez a szimpatikus, becsületes, tehetséges ellenzék elveszítette a választást?
Nonszensz!

2018.04.19. 10:18:53

Onnantól, hogy elérik a 100%-os feldolgozottságot, a részvételi adat minden változása olyan hiba, amit jegyzőkönyvezni kell. Ki kell kérni ezeket a jegyzőkönyveket és máris meg lehet tudni, hogy mi okozza a furcsaságokat. Ha nincs jegyzőkönyv, akkor jogi útra kell terelni a dolgot. (Majd ráfogják arra, hogy informatikai hiba.)
Egyetlen dolog nem fog változni, az pedig a fidesz kétharmada, mert azt nem a választáson csalták el, hanem a választások előtti néhány év alatt a hazug, agymosó propagandával. És azzal, hogy szándékosan a befolyásolható, szellemileg elmaradottabb (egy diplomás is lehet kretén, ha a szakmáján kívüli témákban nem hajlandó vagy nem képes gondolkozni) réteget célozták, leszarva mindenki mást.

Kicsit nyelvtannáculok is, mert ha már ki lett emelve nagybetűvel, felkiáltójellel, akkor illene rendesen leírni azt, hogy EGYELŐRE. Elhiszem, hogy egyeseknek baromi nehéz a magyar nyelv, de ha már valaki blogolni kezd, legyen szíves a leggyakrabban előforduló hibákra odafigyelni.

Emmett Brown 2018.04.19. 10:21:12

@Cycmen: akkor szerinted nem furcsa, és nem is zavar, hogy a NVI nem tudott egy névjegyzéket rendesen megcsinálni?

2018.04.19. 10:28:37

@Armatúra:

Szerinted!
Nézd csak!

www.youtube.com/watch?v=k_KCHHJdRw4&t=50s

A 30. másodperctől érdemes!

És azt vajon tudod-e tanult fityiszes droid barátom, hogy a nyelvöltögetés és fejrángatózás EGYÉRTELMŰEN a pszichiátriai kezelés - és ezen belül a skizofrénia - tünete?

És azt is tudod-e, hogy a vezíred saját maga mondta anno, hogy vannak skizoid hajlamai?

És azt is tudod-e, hogy egyre inkább terjed - egyelőre csak az egészségügyben -, hogy Grazban kezelik rendszeresen?

Nem az a gond egyébként, hogy beteg.
Hanem az, hogy a skizofrénia egyik alapvető tünete a félelem, a valóságtól való elrugaszkodás, valamint az ön-, és közveszély.

És ha valóban beteg, akkor ALKALMATLAN egy ország vezetésére!

Ennyi.

Armatúra 2018.04.19. 10:30:53

@Emmett Brown: Fogalmam sincs, hogy régi választásokon mik történtek, mik nem. Másrészt most sem tudom -hogy dicsekedjek -: mikor zárul le jelentkezéseknél a lista, és az eredeti lakóhelyen mikor törlődik, vagy kerül ott bele, hogy átment máshová. Másrészt azt sem tudom, hogy a lejelentéseknél a pillanatnyi helyzetnek az adatai mennyiben maradnak relevánsok az összeszámlálás idejére. Más lehet a bedobott szavazatok száma és az érvényeseké. De egy dolog az, hogy valaki ilyen változásokat furcsál, amennyiben ezek beleférnek az ilyenkor szokásos tévedések, esetleg zavarodottságok, kapkodások kategóriájába. Amennyiben akárki, aki a részt vett pártok tagja, delegáltja, képviselője olyan tényt tapasztal, olyan komoly információhoz jut, amely túlmutat az előbbi eseteken, akkor köteles büntető feljelentést tenni. A választási csalás a közösséget sértő bűncselekmény. Ez nem sajtóbeli üzengetés, híresztelés terrénuma, hanem bűncselekmény. A másik az, hogy ha nincs bűncselekményre utaló nyom, etikátlan a választási, vagy birói rendszerbe vetett bizalom aláásása.

Armatúra 2018.04.19. 10:34:58

@Lajos Csánó: Bizony nagyon fontos a kellemes, értelmet, becsületességet, őszinteséget sugárzó Fizi Miska. Valószínűleg ilyentet csak az ellenzéki oldalon lehet találni. Már csak demokratikusság okából kifolyólagosan is. Amúgy.

BéLóg 2018.04.19. 10:36:02

Igazából nyilvánvaló, hogy Gyurcsány nyert, csak a Jobbiknak ez nem tetszett és beépített embereik INKÁBB a Fideszt hozták ki győztesnek. Ők persze majd lebuknak és akkor csakis a Jobbik marad és KÉSZ.
Más itt logikusan nem lehet.

Armatúra 2018.04.19. 10:52:01

@Ylim: Kedves, tanult kommtársam! Bár kétségtelen személyed, véleményed abszolút kompetens volta, azért van egy pinduri bibi gyönyörű implikációdban.Az egy dolog , hogy még nekem, bunkó, műveletlen Fidesz birka/droidként is tele volt maradék agyhelyem feszellyel a migráncsozásos cunamival. De, ismétlem DE -Orvbánc hatás - azér' az általam fentebb felsorolt RTL, Hír TV, ATV,Lánchíd, Index és a többi maximálisan hiteles info csatorna minden komoly, maximálisan hiteles felmérés szerint felülmúlta látogatottságban, az egész országban, az állampénzen fenntartott talpnyalonc hírforrásokat. Márpedig a nyájas publikum ím' igyen -no nem: szóla Zarathusztra - bőven tudhatott a kormány hazugságairól, csalásairól, bűneiről, etc..Esetleg, netán-tán a diktatúrától, meg minden felhozott aljasságtól eltekintve, talán voltak más, mit'tom én, valamiféle olyan változások is, amelyek valamennyire folyásolták befelé a sogenannt bunkóci , rossz helyre x-előket. Példul. Szép napot. Üdv.

Emmett Brown 2018.04.19. 10:54:42

@Armatúra: ha törvényileg április 6-án lezárul a lista véglegesítése (itt nem arról van szó, hogy hányan mentek el, vagy mennyi az érvényes szavazat), hanem hogy összesen hányan vannak az adott kerületben szavazásra jogosultak (átjelentkezések nem számítanak, ha én átjelentkezem, akkor is a lakóhelyén számítok jogosultnak, és küldenek Keszthelyre egy 3. Kerületi szavazólapot, ha előre bejelentem), akkor ez nem kéne hogy változzon (ha április 7én meghal valaki, akkor sem kerül le a névjegyzékről). Például a részvételi arányt sem lehet így megmondani, ami azért elég erős.

Persze ez önmagában semmit sem bizonyít, de attól még rendkívül érdekes. Főleg a NVI jutalom tükrében.

Cycmen 2018.04.19. 11:00:23

@Emmett Brown: " akkor szerinted nem furcsa, és nem is zavar, hogy a NVI nem tudott egy névjegyzéket rendesen megcsinálni?"

Dehogynem! Nem eszem, nem alszom és inni is alig bírok!
Tiszta idegroncs vagyok, egyre azt hajtogatom hogy névjegyzék, névjegyzék!
Te hogy bírod?

Armatúra 2018.04.19. 11:01:59

@Látens Inszinuáció: Pont a Youtubi ról van szó, drága intelligens kommtársam. A tubira feltöltheted, amin t Orbi veri kedves nejét, közben még szólózik is szabad kezével. Te, a tőlem, , a bunkó, műveletlen Orvbáncnyalonc, hiteltelen -ha valamit kihagytam, pótold, mer' látom gazdag kincstárad van jelzős szerkezetekből - niemand-tól eltérően széles műveltségű személyiség, ne tudná eztetetet? Ne má' !!! A tubinak feltétlenül hívők csakis bunkó jobberek lehetnek, nehány eltévelyedettől eltekintve. Úgy, hogy szerintem most csak viccelődözől. Szép napot. Üdv.

Lehetnék én is 2018.04.19. 11:03:31

T. poszt toló!

A legérdekesebb szám azonban a szavazáson megjelentek száma: 18:30-kor 45.533 fő, 19 órakor pedig 39.952 fő. A kettő között 5.581 fő a különbség!
Tudod, hogy keletkezik ez a 40 ezer fős "adat"?

Cycmen 2018.04.19. 11:07:04

@Lehetnék én is: "A legérdekesebb szám azonban a szavazáson megjelentek száma: 18:30-kor 45.533 fő, 19 órakor pedig 39.952 fő. A kettő között 5.581 fő a különbség!"

Vagy kivonták a prímszámokat, vagy elkígyóztak!

Kovacs Nocraft Jczsefne 2018.04.19. 11:07:36

Csaltak. Ez egyértelmű. Túl sok a megmagyarázhatatlan rejtély, amiket meg sem próbálnak megmagyarázni, vagy egészen elképesztő sületlenséget böfögnek. Pl:azért csökkent 300 ezerrel a részvétel a végén fél óra alatt, mert rosszul huzigálták a vonalakat napközben. És lehet már 2014-ben is csaltak, csak akkor a csaló még jobban sunnyoghatott, nem ellenőrizte őket senki. Most már tudja mindenki, hogy kis sunyi patkány, tolvaj, hazug csalók, célkeresztben vannak, lassan a kilövési engedély is megjön az EU-tól.

Emmett Brown 2018.04.19. 11:09:47

@Cycmen: egy tisztességes szavazás alapja, hogy tisztában legyünk azzal, hogy hány ember mehet el szavazni.

Armatúra 2018.04.19. 11:14:22

@Emmett Brown: Kedves kommtársam! Azzal együtt, hogy egy aljadék Fideszbirka/droid...etc. vagyok, rühellem a csalást, ha vagyon. Ez minden egyéb aljasságomat, elfogultságomat felülmúlja. Amiről beszélsz, ha igaz, akkor nem furcsa, érdekesség, nehezen magyarázható izé, hanem virtigli csalás. Márpedig aki az erről szóló bizonyíték birtokában van, akkor köteles ő, vagy az általa megbízott személy , a dologban szenvedőleg érintett szervezet, párt büntető feljelentést tenni. Minden más vagy cinkosságot, vagy pedig aljas inszinuációt jelent a fennálló választási rendszerrel, személyekkel szemben. Csak azt tudom mondani, nem rád értve, a költővel, kicsit átalakítva: "Itt az idő, cselekedjetek, vagy hallgassatok el!"

Cycmen 2018.04.19. 11:14:31

@Látens Inszinuáció:" És azt vajon tudod-e tanult fityiszes droid barátom, hogy a nyelvöltögetés és fejrángatózás EGYÉRTELMŰEN a pszichiátriai kezelés - és ezen belül a skizofrénia - tünete? "

A kezelésen belül a skizofrénia! Ez jó! Így is értem, meg gondolom csak belekavarodtál, de MÉGIS, olvasd már át mit adsz ki a kezeid közül nagy elvakultságodban te FASZ!

Armatúra 2018.04.19. 11:18:02

@Lehetnék én is: Ez lényeges adat pár.Nyilván rögzítve lett. Már ez elég lehet egy bírósági processzus elindítására az ellenzéki pártok részéről. Hajrá!

Cycmen 2018.04.19. 11:20:45

@Emmett Brown: " egy tisztességes szavazás alapja, hogy tisztában legyünk azzal, hogy hány ember mehet el szavazni."

Lófaszt Mama! A tisztességes szavazás alapja, hogy Ti nyerjetek! Minden egyéb ezen kívül eső változat tisztességtelen!
Jó így? Ezt akartad hallani?

Armatúra 2018.04.19. 11:36:17

Gyerekek, drága aranyos tisztelt ellenzéki kommtársak. Fideszdroid Armatúra bácsi tartozik nektek egy vallomással. Akár hiszitek, akár nem, empátiával tekintek felhorgadásotokra. Annó azt mondtam bájos nejemnek, '10-ben a választás előtt, hogy ha nyer Ferenc tesó, világgá megyek. Sajnálatotokra nem mentem, okafogyottá lett az ígéret. Voltak számosan 2002-ben, '6 ban jobber oldalon, akik hót biztos csalási infókról beszéltek. Ezt minden Orbi hitemmel együtt nettó baromságnak tekintettem Az, persze elképzelhető, hogy van egy két körzet, ahol lelkes elvakult barmok bepróbálkoztak/nak, de a dolog mindig eccerű. Tessenek pártocskák hatásosan, politizálni, lehetőleg egymással koherens módon, hatalom buktató terv esetén! Tessék szimpatizáló média hitelesen, baromságok hangoztatása helyett meggyőző valós tényeket prezentálni, hitelesítő stílusban! Ennyi. Magam is, és még mások is DROID OLDALON is szeretnének látni egy fasza, reális tervekkel, jó stilusban, értelmesen kritizáló ellenzéket. Oszt' majd meglássssuk '22-ben. Hajrá!

Emmett Brown 2018.04.19. 11:36:27

@Cycmen: köszönöm, de nem szükséges, hogy szavakat adj a számba, ha ezt szeretném, akkor ezt írtam volna. Engem továbbra is az érdekel, hogy akkor összesen hány ember is volt jogosult szavazni ebben a körzetben, és miért változott ez a szám többször is annak ellenére, hogy április 6án elvileg KÖBE vésték.

Armatúra 2018.04.19. 11:49:50

@Kovacs Nocraft Jczsefne: Biztos infók szólnak arról, hogy eztet a náci rendszert a legrövidebb idő alatt megsemmisítik. ENSZ csapatok, karöltve a francia Idegen Légióval fognak felszabadítani, miután előzőleg szétbombázzák a Fidesz székházakat és -persze - a felcsúti stadiont. Ez utóbbit a pszühológiai hatás kedvéért/ből kifolyólag. Egyedül csak Putykóra és Netanyahura számíthat a felcsúti rém. De ezek blokkolva lesznek a kínaiakkal, ill. Iránnal. Ezt a rövid időt kell csak kibírnia az igaz demokratáknak. Üdv.

Lehetnék én is 2018.04.19. 11:53:59

@Cycmen: a kígyó kígyózása látszik valószínűbbnek.
Amúgy a megjelentek időközi adata becslés, nem hivatalos adat. Igaz, így utólag becslésnek elég xar.
A jogosultak számának mozgását viszont én sem értem. De lehet, az egy automatikusan frissülő adat a választókerületre vonatkozóan. Érzem a súlyát a +3 fő szavazásra jogosultnak.

Armatúra 2018.04.19. 11:57:03

@Emmett Brown: Pert indítani köteles aki választási csalás bizonyítékának birtokába jut. Ez a pártok dolga. Dokument jeszty? Igen? Nyomás a bíróság, akár a Júnióba is, hogy mutassam csalás elleni utálatomat. Ellenben, ha megmagyarázható kisebb tévedésekről van szó, akkor legyen szíves a média és a pártok nem inszinuálni a választáési struktúrát, a benne dolgozókat. Már csak a fair-ség okából kifolyólagosan. Es. Üdv!

Armatúra 2018.04.19. 12:12:07

@Lehetnék én is: Te buta!!!! Elmondom, hogy miért van abszolút igaza a szavazás jogosságát min. kettő darab ségbe vonóknak. Egy eccerű példával illusztrálom.

Nevezetesen, ha nem tudnád 39:10 =4. Megmondom, mert buta vagyol. Formálisan, persze 3x10= 30. DE 5-től bőven lehet felfelé kerekíteni. Na!? Most mondd azt, hogy komszomol! Ebből is látszik, napnál világosabban, hogy tutira a demokratikus, európéer, egyedüli ész, tehetség birtokos ellenzék a győztes. Noch dazu, mivel náluk a szellem, az ész , a kecs, ők még jogosan alkotmányozhatnak is, hogy szegény diktatúrában szenvedő népünket kivezessék a kilátástalan nyomorból. Ill. akkor lenne kilátásuk nekijük. Lásd be!

n3spr3ss0 2018.04.19. 12:20:17

Még mindig vitatkoznak, mennyi legyen.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2018.04.19. 12:26:42

Egyszerűen próbáltam megtudni/kiszámolni az alapdolgokat:

Hány választásra jogosult személy van ?
(A határon túli -lakcímmel nem rendelkező- szavazók névsora titkos)

Hányan szavaztak ? Hány érvénytelen szavazat keletkezett (összesen) ?
Hány átjelentkező szavazata lett érvényes, ill. érvénytelen ?
Hány külképviseleteken leadott szavazat lett érvényes, ill. érvénytelen ?

A számoláshoz adatok kellenek:
találtam változó adatokat, nem tudom melyiket hihetem el:
i, a névjegyzékében
1, -este 7 előtt - 7875 ezer választópolgár szerepelt.
2, -este 7-kor - 7979 ezer választópolgár szerepelt.
3, -tegnap este, (most?) - 8312 ezer választópolgár szerepelt.

ii, a választó polgárok száma:
1, -este 7 előtt - 7875505
2, -este 7-kor -7875505
3, -tegnap este, (most?) - 7933724

iii, a szavazáson megjelentek száma:
1, -este 7 előtt - 5365511
2, -este 7-kor - 5283096 (ugye csökkent fél7 és 7 között a részvétel...)
3, -tegnap este, (most?) - 5570797
--------------------------------------------------

ezen számok eltéréseit mi magyarázza ???
pl.
7933724 -7875505 = 58219 ???

8312ezer -7979ezer=333ezer -> 4% (333/8312)
7979ezer -7875ezer=104ezer -> 1,3%(104/7979)

5570797 -5283096 = 287701

MIK EZEK ???

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2018.04.19. 12:27:22

a valasztas.hu-n pl. folyamatosan (még ma reggel is) változnak alapvető adatok, pl.
1, a névjegyzékében szereplő választópolgárok száma;
2, a választó polgárok száma
3, szavazáson megjelentek száma
[
18:30 - 68.13 %, =
2018. április 6-án 16 órakor a választók
névjegyzékében 7875 ezer választópolgár szerepelt.
5365511 = szavazáson megjelentek száma
7875505 = választó polgárok száma
valasztas.hu/dyn/pv18/szavossz/hu/napo7.html

19:00 - 67.08 %, =
A választók névjegyzékében 7979 ezer választópolgár szerepelt.
/ 5283096 = szavazáson megjelentek száma
7875505 = választó polgárok száma /
valasztas.hu/dyn/pv18/szavossz/hu/napo8.html
(ezt módosították utólag - /van screenshot/)

19:00 update - 70,22% (pl. 17. este8ó, 18. 07:56)
A választók névjegyzékében 8312 ezer választópolgár szerepelt.
A névjegyzéki létszám tartalmazza a belföldön, külképviseleten és
levélben szavazó polgárok számát.
5570797 = szavazáson megjelentek száma
7933724 = választó polgárok száma
valasztas.hu/dyn/pv18/szavossz/hu/napo8.html
(módosított) ]
-------------------------------------------------------

a valasztas.hu-n még tegnap este is frissítettek (sőt ma reggel is (ápr 18. 07h56m)).....
hogy pl. mit ?? hát a végleges eredményt......
valasztas.hu/dyn/pv18/szavossz/hu/napo8.html
www.valasztas.hu/dyn/pv18/szavossz/hu/dont.html

MIVAAAN ???

Armatúra 2018.04.19. 12:47:58

Azért, tudtommal az igazítások nyomán elvettek egy szavazatot a Fidesztől. Így lett 134-ből 133. Persze, lehet, hogy csak betojtak és így lepelezik, hogy igazándiból csak 59 körzetben nyert a náci -nem a Jobbik - párt. Ráadásul, valószínűleg a határon túliak szavazatát duplán számolták. Még egy kicsit ki kéne préselni a csaló gépezetből és tuti az ellenzéki 2/3, vagy még 4/5-öd is lehet. Mjndent bele! Minent bele!........!!!!!!!

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2018.04.19. 13:02:12

Megjegyezném, hogy a látszólagos konszenzussal, amely azt állítja, hogy nem lehet rendszerszintű csalás (pl. szoftveresen nem nyúlhattak bele) STATISZTIKAI ALAPON, az TÉVES ALAPOKON NYUGSZIK.

[ pl ezekre gondolok:
g7.24.hu/allam/20180411/az-adatokbol-ugy-tunik-nem-tortent-rendszerszeru-valasztasi-csalas-vasarnap/
idézek az indexes cikkből ""A legsúlyosabb vádat, a rendszerszerű csalás lehetőségét azonban alaposan ellenőrizhetjük statisztikai alapon is. A választási csalások gyanújánál érdemes például alapból megnézni a Benford-törvény alapján a számok előfordulásának gyakoriságát"
index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/04/13/csalasgyanu_valasztas_statisztika/
444.hu/2018/04/11/nem-csalas-nem-amitas-egyszeruen-tobb-szavazokorben-nem-tudtak-hogyan-kell-a-valasztas-lebonyolitani ]
------------------------------------------------------------------------

Mi alapján mondom, hogy tévesek ezek az állítások ??

I, mert a cikkek nem egyértelműek abban, hogy milyen adatokat használtak fel a vizsgálathoz (feltehetően a valasztas.hu adatait használhatták, de ez nem derült ki egyértelműen; gondolom letöltöttek minden adatot a valasztas.hu-ról és az így kapott adatokból csináltak egy adatbázist, tehát azt vizsgálták utána statisztikailag)

Mj. 1: emellett ugye simán lehetséges, hogy eleve meghamisított adatokat szkenneltek be és így ezeket a meghamisított adatokat lehet összevetni a meghamisított adatokból informatikailag feldolgozott eredményekkel.

Mj. 2: szerdáig lehetett megtekinteni az eredeti papír alapú jegyzőkönyveket (fénymásolatok), azonban CSAK csütörtöktől tették közzé a szkennelt jegyzőkönyveket
TEHÁT egy időben nem lehetett mindkettőt kikérni, szerdáig csak a papír alapút, csütörtöktől csak a digitálisan rögzítettet
--------------------------------------------------------

II, A LÉNYEG: A statisztikai alapú elemzések során -gyakorlatilag- azt lehet ellenőrizni egy adathalmazról, hogy normális eloszlású-e.
Tehát belátták a fenti cikkek (egymástól független írások, cikkek) alkotói, hogy a [[tippem szerint, mást nem tudok elképzelni -mivel nem derült ki egyértelműen a cikkekből a forrás-]] valasztas.hu-ra feltöltött adatok NORMÁLIS ELOSZLÁSÚAK, csupán ennyi.
Ugyanez igaz a Benford törvénnyel kapcsolatban is, tehát Benford törvényével is azt lehet belátni egy adathalamazról, hogy az normális eloszlású-e.

A LÉNYEG: HA EGY ADATHALAMAZRÓL BELÁTJÁK, HOGY AZ NORMÁLIS ELOSZLÁSÚ, AZZAL MAGÁT A RENDSZERSZINTŰ CSALÁST >NEM< LEHET KIZÁRNI, hanem csupán AZT LEHET KIZÁRNI, HOGY NEM AMATŐRÖK VOLTAK A CSALÓK, (mert ez esetben az amatőrség azt jelenti, hogy az adathalmazban való babrálásukkal, belenyúlkálásukkal elronthatták a normális eloszlást, azaz "természetesség látszatát" veszthették el).

konkrétan a benford törvény kapcsán az mondható még, hogy
hogy ha a benford törvénye nem teljesül egy adathalmazra, elképzelhető/valószínű, hogy az adathalmazt manipulálták, de megfordítva nem igaz: azaz egy Benford törvényt teljesítő
adathalmaz lehet manipulált/azaz csalás eredménye !!!!!!!!

[ bárki utánanézhet, pl én itt találtam meg a lényeget:
egy matekos szakcikk 4.1.2-es pontja:
wwwf.imperial.ac.uk/~nadams/classificationgroup/Benfords-Law.pdf ]

Kovacs Nocraft Jczsefne 2018.04.19. 13:04:42

Látom sok fideszes számlálóbiztos gyűlten itten ma összen. Kézzel lábbal kapálóznak a kretének, de még magyarázatot nem makogtak-brekegtek, hogy vajh mi ez a sok rejtélyes ufo történet itten. Választók jönnek-mennek, létszámok duzzadnak majd apadnak, szerintem már ők teljesen belekavarodtak eme számadatokba. Biztos az orosz kémszoftver még nekik is feladta a leckét. De sebaj, majd pataky faszfej, dicső vérfasiszta fideszbuzi megmagyarázza ezt az x aktát.

Lehetnék én is 2018.04.19. 13:23:15

@Kovacs Nocraft Jczsefne: tesó, saját arcod, szinkronhangod van? Használd. Ez így elég ballib lmbtq vagy mi, amit csinálsz.
nekem nincs, de legalább nem tévesztem meg a többieket.

Armatúra 2018.04.19. 13:39:07

Valamire felhívnám a tisztelt kommentelők figyelmét. Nagyon sok kisebb országban is gyakori, hogy a választás lezárultával majd egy hónap múlva születik meg a törvényes eredmény. Addig csak a "nagyon valószínű" lesz publikálva. Ti. minden körzetben van felszólamlási, felülvizsgálati jog. Valószínűleg rengeteg helyen történt ennek érvényesítése. Amennyiben van bizonyíték,vagy akár több is, konkrét csalásra, akkor az nem csak médium téma, hanem bírósági processzust kívánó. Magyarán, politikusoknak , média személyiségeknek a dolog médiumon belüli pertraktálása minimum furcsa. A csalás, pláne a kiterjedt, amiről napok óta szó van, nem vicc. Az politikai, erkölcsi felelősség kérdése, hogy jogi útra tereljék. Ez így csak olcsó frusztráltatás. Bár Fidesz birka vagyok, semmi kifogásom valós csalási bizonyíték esetén ennek megtorlása. De még emlékezem 2002-re, 2006-ra, amikor ugyan ilyen suskus volt jobb oldalon. Azt is rühelltem. Ha van egyértelműen csalásra utaló bizonyíték, vagy ilyenek bizonyítható láncolata, irány a bíróság, akár a kinti is, ha itt nem tárgyalnák. Ha nincs ilyen, akkor kéretik végre tudomásul venni az eredményt, akármilyen fájó is. Összeszednie magát az ellenzéknek, megújulni, hiteles kritikával szerepelni a parlamentben, felépíteni egy működőképes társadalmi, gazdasági programot, amivel 2020-ban le lehet nyomni a Fideszt. Ha mégis van a mostani ügydöntő csalásra bizonyíték, akkor pedig előbújni a média mögül és lépni. Ennyi. Üdv.

VT Man 2018.04.19. 14:04:39

@Emmett Brown:
"akár ő az, akár nem, a kérdések attól még jogosak, mert egy elég érdekes anomáliát feszegetni."

Az a baj, hogy amig ilyen lejaratodott alakok vannak az ellenzekben, addig ne is nagyon varjatok, hogy a Fideszes szavazok atszavaznak majd 2022-ben.

Ki kellene dobni a ballasztot, es tiszta multu, uj gardaval epiteni az alternativat.

Mashogy nincs esely 2022-ben.

Emmett Brown 2018.04.19. 14:21:53

@VT Man: attól még hogy valakire nem szavaznál, tehet fel az illető értelmes kérdéseket.

szekertabor · provo.blog.hu 2018.04.19. 15:46:21

"...politikusoknak , média személyiségeknek a dolog médiumon belüli pertraktálása minimum furcsa. A csalás, pláne a kiterjedt, amiről napok óta szó van, nem vicc. Az politikai, erkölcsi felelősség kérdése, hogy jogi útra tereljék."

Úgy van. Továbbá meglehetős bizalmatlanságról árulkodik az ellenzéki szavazóköri delegáltak, és az ellenzéki politikusok iránt általában, hiszen feltételezi, hogy az ellenzékiek hiába kérték ki az összes választási jegyzőkönyvet,
a. nem is értik, amit olvasnak,
b. ha értik is, nem képesek levonni a következtetéseket,
c. ha le is vonják, nem teszik meg a megfelelő lépéseket.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2018.04.29. 13:25:32

@A tudomány sosem téved!: Azért mert te ostoba vagy a tudomány még nem lesz kevesebb. A tudománynak köszönheted, hogy egyáltalán hozzáférsz az internethez.
süti beállítások módosítása