Hunvald-blog

252. Jézus jó barátja

2018. július 29. - HunvaldBlog

Szép estét, jó estét mindenkinek! És hogy az is maradjon, most nem írnék Orbán Viktor és díszes kísérete 29. , Szenvedélyünk Tusványos! mottójú székelyföldi performanszáról. De akit esetleg ez érdekel, annak ajánlani tudom például ezt: Orbán bejelentkezett Európa vezetésére. Vagy Tokfalvi Elek elemzését a HVG-n a tusnádfürdői beszédről. Vagy Gábor György fb-bejegyzését...

orban_gaspar.jpg

Fotó: Szilágyi Máté

Amiről viszont írnék, még ha röviden is, az az, hogy a Tusnádfürdőn tartott dzsemborin váratlanul (?) felbukkant az Orbán Gáspár-féle „Felház” is, az orbáni sarj kereszténység- gel házaló szektája egyháza ott hirdette isten igéjét az egybegyűlteknek, legelsősorban fiataloknak. Orbán Gáspár – aki saját állítása szerint Jézus jó barátja, és akihez Isten négy- szer-ötször is szólt egy nap – előadást tartott Isten szeretetéről (a számomra szürreális videó itt nézhető meg).

Ezt követően pedig tegyük fel magunknak a kérdést: mit keres Orbán Gáspár – aki sze- mélyesen beszél Istennel, ismeretlen nyelveken szól, kézrátétellel gyógyít, igét hirdet, térít és toboroz – a politikában?

Nem hinném, hogy létezik még egy olyan, többé-kevésbé civilizált ország, ahol az ország vezetőjének gyereke szektát épít, mégpedig állami segédlettel. Azt sem hiszem, hogy a huszonegyedik században valahol is sikeresen próbálkozhatna olyasmivel valaki, hogy ő naponta többször találkozik Jézussal, haverok, megbeszélik a dolgokat és ezért ő lényegében egy különleges figura. Normális országban, ebben az évszázadban az ilyet elsősorban elviszik egy szakorvoshoz hogy kiderüljön, nem közveszélyes-e véletlenül. Nálunk pedig ott bohóckodik a párt éves cirkuszi előadásán és senki nem röhög. Pedig kellene. Mielőtt sírni kell. Szép lassan (nem igaz, mert gyorsan) országos lesz a szekta és nem adok sok időt, hogy megpróbálják állami vallássá tenni a Gáspár-hitet. Apu és Gazsi uralja a vagyont és a lelkeket. Ezt találták ki. (Kolozsvári Szalonna)

Ha valakinek mindez nem elég, annak zárásul ajánlom ezt a FüHü-ről.

További szép estét mindenkinek.

***

Rejtély, hogy Orbán Viktor fiának sehol be nem jegyzett “Felház” nevű egyháza hogyan, milyen pénzből működik. Összejövetelei – “dicsőítő alkalmaik” – istentiszteletek, ahol a természetfölötti Istent dicsőítik, a cél pedig a Jézus Krisztussal való találkozás. Ezt evan- gélizációnak nevezik. Ez az evangélium hirdetése abból a célból, hogy az ott megjelentek személyesen találkozzanak Jézus Krisztussal és megtérjenek Istenhez. (A 24. hu Felházzal foglalkozó cikksorozatának részeit ittitt és itt olvashatja.)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr714148721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása