Hunvald-blog

258. Úgy ment, hogy maradt

2018. augusztus 16. - HunvaldBlog

Kedden az NVB tagjaihoz megérkezett Patyi András elnöki lemondó nyilatkozata, annak tudomásul vételéről a testület még aznap döntött. Így újabb akadály hárul el, hogy ő, csakis ő lehessen a Közigazgatási Felsőbíróság elnöke. A körbeküldött nyilatkozatából az is kiderült, hogy Patyi csak az elnöki posztjáról mondott le, de továbbra is tagja marad az NVB-nek. Így rögtön azután, hogy lemondását a bizottság tudomásul vette, tagként már részt is vehetett a saját utódjának megválasztásában. (Azért ez így szép, nem?)

patyi2.jpg

Több lépésből is úgy tűnik, hogy Patyi az új közigazgatási bíróságok élére igyekszik: július legelején bejelentette, hogy lemond a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektori posztjáról. Majd Hende Csaba és Bajkai István közösen benyújtottak egy törvénymódosítást, aminek köszönhetően mostantól pályázat nélkül is visszatérhet korábbi hivatásához az a bíró, aki rektori kinevezés miatt hagyta el az igazságszolgáltatást. Ez annyira Patyira íródott, hogy a médiában csak Lex Patyiként emlegetik a jogszabályt.

Patyi Úr mai utolsó munkanapján mind a négy népszavazási kérdésünket lesöpörte nevetséges indokokkal. A kérdések az ellenzék és az ország jövőjének egyik legfontosabb ügyét érintették: az ocsmány és öncélú kormánypropagandát, a néphülyítést tiltotta/szabályozta volna. Természetesen nem adom fel, ez a kör csak a második lépés volt. Patyi egyébként ma lemondott a “Nemzeti“ Választási Bizottság éléről, tette ezt azért, hogy ő legyen az új közigazgatási főbíró. Ha egy embert kellene megnevezni a hatalmat kiszolgáló prostituálódott értelmiség szobrának, akkor őt választanám. Tudni kell, hogy Patyi előre menekül: az eddig általa vezetett egyetem sokmilliárdos pénzherdálását intenzíven vizsgálják az unió biztosai. Számára létkérdés ennek a hatalomnak a fenntartása, ezért asszisztálhatott minden választási csalás eltussolásához. (via Hadházy Ákos)

Patyi Nagyonsajnálomminiszterelnökúr akkor lett bírságbajnok, amikor a választások törvé- nyessége felett őrködő, elvileg független testület első számú vezetőjeként tetőtől talpig becsicskulva sajnálkozott őfelségének, amiért az NVB megbírságolta, mivelhogy Orbán két alkalommal is gyerekek között kampányolt, miközben pontosan tudta, hogy törvény- telen, amit művel. (Aki a politikai pedofíliáért rá kiszabott 345 ezer forint összegű bírsá- got április 16-án befizette. És ezzel ágyesz-bugyesz, szerinte rendben is volt a dolog.)

Ja, Patyi csendőrhumor útján végrehajtott megalázáshoz annyit, hogy az NVB elnöke a kampányban végig óriási szolgálatokat tett a Fidesznek, a legnagyobbat azzal, hogy a bizottság kvázi törvényerőre emelt törvényértelmezése miatt az ellenzéki pártok nem léptethették vissza szabadabban a jelöltjeiket. De ez sem volt elég, mert egyszer, egyetlenegy aprócseprő ügyben a szakmai lelkiismeretére hallgatott, így kijárt neki a nyilvános büntetés, egyenesen a Főnök szájából. Így legyen valaki a NER lojális oszlopa! (444.hu)

És ez az ember felelhet majd a kormánnyal kapcsolatos bírósági döntésekért.

P.s.: Rádi Péter ügyvéd lett az NVB új elnöke. A testület kedden 10 igen, 0 nem szavazat- tal fogadta el az addigi elnök, Patyi András lemondását. Rádi Péter 8 igen szavazattal, a két ellenzék által delegált tag nem szavazata ellenében került az NVB élére.

***

Szegény Patyi András, aki a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektoraként kénytelen volt támadások sorát átélni, a mai nap bejelentette, hogy visszatér a Kúriára, hogy újra bíró lehessen. Patyi tanárként továbbra is kapcsolatban marad az egyetemmel, így sírni nem szükséges. Reméljük, teljes mértékben pártfüggetlen munkájára továbbra is igényt tart a Kúria, hogy ott olyan döntések születhessenek, amelyek tovább építhetik a már most is hatalmas elismerésnek örvendő magyar igazságszolgáltatást. (Kolozsvári Szalonna)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4514184977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása