Hunvald-blog

453. A totális alkalmatlanság

2020. március 23. - HunvaldBlog

Egy forgatókönyv: Dr. Patay Gábor (orvos) véleménye
a hazai helyzetről margójára.

Tudjuk, hogy a jó vezető magánál okosabb embereket emel beosztottaivá. Azt is tudjuk, hogy Orbán rossz vezető. "Normál" ügymenetben ezt több mint ellensúlyozza azzal, hogy karizmatikus személyiség és döbbenetesen jó kommunikációs csapata van — mivel ez számára a másik fontos dolog a foci mellett, erre nagyon vigyáz.

orban2020-3.jpg

De most kiléptünk a normál ügymenetből, most emberek halnak meg sorra pusztán azért, mert az alkalmatlan beosztottak tényleg alkalmatlanok. Az eljárásrend — amint látható — nemcsak a fertőzöttek felderítésére, kiszűrésére alkalmatlan, de a betegek kezelésére és a fertőzés terjedésének fékezésére is. Magyarbasi válasza erre az, hogy akkor el kell térni a normál ügymenettől, és korlátlan felhatalmazást kell adni neki és a még nála is alkalmatlanabb rendőröknek, katonáknak és képzetlen falusi háziorvosoknak — értelemszerűen nem a járványvédelemre, mert ahhoz nem értenek, hanem a tények eltitkolására és a "rémhírterjesztővé" minősített kibeszélők elhallgattatására.

Eközben a kommunikációs csapat folyamatosan "javítja a statisztikákat" — egyrészt a vizsgálatok számának minimalizálásával, tehát a fertőzések számának látszólag alacsony szinten tartásával, másrészt a halálozások "átminősítésével".

Fügedi Ubul

P.s.: Mai orbáni gyöngyszem: „Fűrkészeket és portyázókat küldtem ki mind a négy égtáj felé.” Bizony, ő egymaga. Fűrkészeket. Most. Négyégtájra.

***

A  kora reggeli adatok szerint  mára további 36 főnél regisztrálták a fertőzést, ezzel 167-re nőtt a koronavírusban igazoltan megbetegedettek száma. A járvány áldozatainak száma 7-re emelkedett. A fertőzés miatt karanténban lévők száma 101-re csökkent — közölte a kormányzati tájékoztató oldal. És ma nem szavazta meg a koronavírus-törvény holnapi elfogadásának lehetőségét a T. Ház.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4115549016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása