Hunvald-blog

502. Bringasáv a Körúton

2020. augusztus 19. - HunvaldGyörgy

Még március végén döntött úgy a Fővárosi Önkormányzat, hogy „ideiglenes” jelleggel kerékpársáv kerül a Nagykörútra, Pest és a kerület legfontosabb és legforgalmasabb útvonalára. Áprilisban ez meg is történt – itt is forgalomcsillapításra és környezetvéde- lemre hivatkozva (Lásd.: legyen jobb a főváros levegője) – az autóknak így irányonként egy sáv jut, a bringásoknak szintén egy.

korut_bringasav1.jpg

Azóta a hosszú és állandó autósor mellett elvétve látni egy-két biciklistát. Így kell tehát Budapest levegőjét egy rossz intézkedéssel nem javítani, hanem rontani. Mert minél hosszabb ideig áll a kocsisor, annál rosszabb lesz a levegő.

Naivitás azt hinni, hogy majd leteszik az emberek az autót. És a bringásokkal is kitolnak, mert nekik nem ilyen áron, és nem így kell megoldani a közlekedésüket.

Hunvald György

***

Megy vagy marad a Nagykörúti biciklisáv? Nagyjából 10 percet vesz igénybe, hogy elmondjuk a véleményünk az utóbbi idők egyik, vitákat kiváltott budapesti forgalmi változásáról. Milyen lett és milyen legyen a jövőben a Nagykörút kialakítása? Erre a kérdésre várja a fővárosban élők véleményét a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) augusztus 31-ig.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7016169970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pásztörperc 2020.08.19. 21:37:32

Úgy van. Emellett minél alacsonyabb sebességfokozatban mennek az autók, annál tökéletlenebb az égés, annál több káros anyagot bocsátanak ki; a tökéletlen égés termékei közül kiemelkedően sok rákkeltő.

Ráadásul az innen elterelt autók más útvonalakra kényszerülnek, ahol további, járulékos zajt és büdöset produkálnak.

Mindez maradéktalanul érvényes a belső-erzsébetvárosi "forgalomcsillapításra" is. Úgy tippelem, hogy ez a "rendszer" a tanévkezdés után összeomlik.
süti beállítások módosítása