Hunvald-blog

505. Tippelősdi

2020. augusztus 28. - HunvaldBlog

Mészárosék és partnereik 150 milliárd forintból építhetik az atlétikai stadiont.
A 2023-as atlétikai vb-re készülő létesítmény elég drága, de a Puskás Stadionnál valamivel olcsóbbnak tűnik. (via HVG)

Nem sok értelme lett volna arra tippelgetni, hogy ki nyeri a marketing okokból közbeszerzésnek nevezett eljárást a Duna mellé álmodott atlétikai stadion felépítésére. (Egyáltalán: néz valaki atlétikát ebben az országban?)

atletikai_stadion.jpg

Az sem kérdés, hogy ezt legalább háromszor meg fogják emelni, többnyire az eredeti kiírásban nem szereplő tényezőkre hivatkozva — no de mennyivel? Az elsőre odaítélt 150 milliárd helyett mennyi lesz a végösszeg?

A létesítmény átadása után visszakeresem a tippeket és győztest hirdetek. Elöl járok a jó példával, és tippelek 380 milliárdot.

Csak tessék, tessék urak és szép leányok!

*

És ha már pénz, móka meg kacagás: Még egyszer kormányunk nagy bravúrjáról.

Senkinek nem sikerült ilyen drágán lélegeztető gépeket vásárolnia — pláne úgy, hogy eleve egy darabra se volt szükség. A németeknél ötvenszer drágábban! Világrekord; a hülye germánok pályán sincsenek. Ez a magyar virtus; jogos a büszkeség!

Az önellátás (az ún. dzsu-cse) lényegi eleme, hogy a kormány munkáját annak tagjai dícsérjék. Elvégre náluk jobban senki sem tudhatja, milyen áldozatos munkát is végeztek ők azokon a jachtokon.

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1716180690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása