Hunvald-blog

753. Különféle gyanús bankszámlák

Nem OTP, ismeretlen hátterű hongkongi és szingapúri.

2022. november 13. - HunvaldBlog

Újabb lépéssel közelebb kerültünk, hogy megtudjuk, kik kaszáltak
a korrupciógyanús lélegeztetőgép-beszerzésen. (Népszava

A „lassan kacattá váló” lélegeztetőgépek továbbértékesítésével megbízott külügy egyetlen készüléket sem tudott eladni. A bíróság úgy döntött, nyilvánosságra kell hozni, ki engedélyezte 178 milliárd(!!!) forint ismeretlen hátterű hongkongi és szingapúri bankszámlákra utalását.

lelegeztetogep.jpg

Aggodalomra azonban egyelőre semmi ok: az elsőfokú döntés senkit semmire nem kötelez, lévén simán megfellebbezhető. Az igazságszolgáltatás függősítésének egyik lényegi eleme, hogy "saját" elkötelezett bíróikat emelték ki a másodfokra. Elsőfokon pampogjon aki amit akar...

Fügedi Ubul

*

Isten malmai lassan őrölnek. Vinod Sekhar – ez a derék maláj üzletember volt a magyar kormány legfontosabb partnere a botrányos lélegeztetőgép-vásárlásban, amikor is az összesen több mint 300 milliárd forintos beszerzés során nagyon drágán, nagyon sok berendezést vettünk Kínától – majdnem mindig közvetítők beiktatásával. És köztük a legnagyobb Sekhar volt, tőle – pontosabban a GR Technologies elnevezésű cégén keresztül – 178 milliárd forintnak megfelelő összegért vásároltak Szíjjártóék 6 258 darab lélegeztetőgépet. (…) Mind a mai napig nem hallani, hogy a remek „üzlet” lebonyolítója, a külgazdasági és külügyminiszter bármit is nyikkant volna minderről.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6017977916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása