Hunvald-blog

532. Péter, a kőszikla

Gránitszilárd, mint az Alaptörvény

2020. november 20. - HunvaldGyörgy

Még augusztusban – ugyanaznap amikor az új forgalmi rend életbe lépett Belső-Erzsébetvárosban – az ATV Start vendége volt a polgármester úr. És persze szóba került ez az új forgalmi rend is. Erzsébetváros első embere a 3:55 percnél reagált arra, hogy a forgalomcsillapítás ürügyén önkormányzatilag több utcában korlátozták – de volt olyan is, ahol teljesen meg is szüntették – a parkolást.

niedermuller_atv2020.jpg

Ez utóbbira jegyezte meg decensen a polgármester úr, hogy "Van egy kis rész, amely nem boldog ettől, mert megszokta, hogy 30 éve vagy 40 éve az autója ott áll a ház előtt és kilép és beleül, ezt nem tudjuk a továbbiakban garantálni. (…) A kampányban mondtuk, hogy nekünk nem az a prioritás, hogy még több és még több autó legyen a kerületben..."

Alig telt el 3 és hónap, és a polgármester úr most a Facebookon arra tett ígéretet, hogy január elejétől a kerület lakói megkapják a parkolóhelyek felét, merthogy zsúfoltabb lett a belváros, és a helyi adófizetők így nem találnak parkolóhelyet hazaérve az otthonuk közelében. (Ahol 30 éve vagy 40 éve az autója ott áll a ház előtt és kilép és beleül, ha pl. munkába indul…)

Mi ez a pálfordulás, Péter?

P.s.: Szomorú, hogy a kormány „zseniális” ötlete (a vészhelyzetre hivatkozva ingyenessé tették a parkolást) kellett ahhoz, hogy a kerület első embere belássa (?), hogy a T. Lakók (és nem mellékesen választópolgárok), akiknek 30 éve vagy 40 éve az autója ott áll a ház előtt, mégis csak élvezhetnének némi előnyt.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7416293040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása