Hunvald-blog

612. Végre egy sikersztori

Még ha olyan is, amilyen.

2021. augusztus 04. - HunvaldGyörgy

Oly sok blama után végre egy jó döntés: egy hete írtunk arról, hogy a fideszesek "kreatív" törvényei mögé bújva az önkormányzat a fennen hirdetett átláthatóság jegyében lazán félmilllió forintot kért az Átlátszótól egy átvilágítási jelentésért. (A Klauzál téri csarnok gyanús ügyei miatt kérték ki a dokumentumokat.)

niedermuller4.jpg

Egy nap kellett hozzá, hogy a teljes magyar sajtó felhördülését követően a polgármester észbe kapjon, hogy ez valahogy azért nagyon nincs így jól – és visszavonta a jegyzője által aláírt döntést.

Bár polgármesterként nem feladatom személyesen eljárni az adat- igényléssel kapcsolatos ügyekben, támogatom az átláthatóságot. Ezért rendeltem el, hogy a költségtérítés megállapítása kerüljön visszavonásra, és legkésőbb augusztus 15-ig hozzuk nyilvánosságra az összesen 1299 oldalnyi dokumentumot.

Egyébként botrány hátán botrány, majd minden hónapra jut egy, kettő. De ez most szerencsésen megoldódott, akár azt is mondhatnám, hogy így már minden rendben van, nincs itt semmi látnivaló.

Csak hát van: mert egy polgármester – még ha nem is feladata személyesen eljárni adatigényléssel kapcsolatos ügyekben – felelős az apparátusa ilyen (és hasonló) hibáiért. Szerintem.

További szép estét.

P.s.: Persze az is elképzelhető, hogy a jegyzőasszony nem is követett el semmilyen hibát, az egész így lett kitalálva. Előbb a vihart kiváltó rossz döntés, majd a ragyogó napfényben belovagol a színpadra az átláthatóság makulátlan bajnoka, és rendet tesz…

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8916649378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása