Hunvald-blog

818. A kultuszminiszter

Klebelsberg Kuno utódja.

2023. július 23. - HunvaldBlog

Csák János: A koreaiak nekünk rokonaink. (24.hu

Mármint Csák János, az ő önképe szerint. És ez neki jó, mert így a kultúrfölény ormáról tekinthet le például az identitásproblémával küzdő amerikaiakra. Mert a kulturális felsőbbrendűségnek semmi köze ahhoz, hogy hány irodalmi Nobel-díjast adott egy nemzet. Ahhoz sincs semmi köze, hogy nem a magyar vált a közvetítő világnyelvvé, hanem az amerikai angol. Meg ahhoz sem, hogy a világ értelmes emberei jellemzően nem nálunk akarnak letelepedni és alkotni, hanem inkább Amerikában.

csak_janos2023.jpg

Nagyon fontos, hogy amikor önnön kiválóságunknak akarunk örvendezni, utasítsunk el minden paraméterezhető szempontot, és ehelyett belső meggyőződésünket sugározzuk ki a hallgatóságra (szerepjátékos terminológiával: dobjuk meg karizmapontszámunkat). No hát ez Csák Jánosnak igencsak megy.

Így most Tusványoson megtudhattuk tőle, hogy az ezeréves közös kultúrának és történelemnek köszönhetően a magyarok identitása egységes (Csák szerint ezzel ráadásul rendelkeznek is, de ezt most inkább hagyjuk). Paraméterező hajlamú emberek ilyenkor a három részre szakadást hozzák elő meg olyan tényeket, hogy szókincsünk kerekítve 10-10 százaléka német, szláv, illetve török eredetű, de Csák fejében ettől a történelem meg a kultúra persze még homogén marad.

Ezt a kultúrát Klebelsberg Kuno utódja nemcsak ápolja, de gazdagítja is. Most ismertette nagyszabású elméletét, amely szerint mi a koreaiak rokonai vagyunk, csak Dzsungáriából mi nyugatra jöttünk, ők meg keletre mentek. (Eközben valahogy besárgultak pont úgy, mint az őket környező népek, akik nem rokonaink. Ezt hívják párhuzamos evolúciónak.)

Kifejtette, hogy például a K-pop is közös bennünk: „Koreában tőlünk kaptak vissza dallamokat, és mérhetetlenül boldogok ennek hatására”. Ez az!!! Genetika, nyelvészet, le van szarva minden. K-pop!!!

Remélem, mindenki emlékszik, hogy Matolcsy szerint a japánok rokonai vagyunk, mert mindkét nép kisgyerekeinek fenekén gyakran piros pont látható. Talán arra is, hogy Grespik László szerint viszont a szíriusziak rokonai vagyunk, mert a magyarok és csak a magyarok DNS-e kilencszer csavarodott — pont mint a Szíriuszról hozzánk érkezett fény.

Szépen csatlakozik a csapathoz hazánk harmadik közjogi méltósága, aki szerint süket duma, hogy mi a finnek rokonai lennénk.

Ezek vonzzák egymást! Mi pedig rájuk szavazunk...

Fügedi Ubul

P.s.: A Fudan alapítványát (is) vezető miniszter elvonult, amikor a Fudan alapítványáról kérdezték Tusványoson. Az RTL Híradó próbálta szóra bírni Csák Jánost. Nem sikerült. (via HVG)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7418176579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása