Hunvald-blog

885. Tiszavirág

Komoly, megbízható ember.

2024. május 04. - HunvaldBlog

Máris szakított Magyar Péter pártjával az erzsébetvárosi polgármesterjelöltjük, inkább mégsem a Tisza Párt színeiben indul. (HVG

Az elmúlt napokban derült ki, hogy a Magyar Péter vezette Tisza Párt több budapesti kerületben is indít polgármester-jelöltet. Itt nálunk, a VII. kerületben pl. Lajos Bélát. Aki a Színes Erzsébetváros civil jelöltjeként indult volna, hétfőn már nyilvántartásba is vette a Nemzeti Választási Iroda. Majd csütörtök este az jelent meg az NVI honlapján, hogy M. P. pártja ugyanezt a Lajos Bélát indítja a polgármesteri posztért a választáson. Aki ezért el is kezdte újra az aláírásgyűjtést, immáron tiszás jelöltként.

lajos_bela.jpg

Eddig tartott tehát Lajos civilsége. De csak tartott volna. Merthogy a civil identitása alig egy nap alatt visszatért. Péntek délutánra ugyanis rájött (na jó, kis segítséggel), hogy ő mégis inkább civil, és mégse lesz a Tisza Párt jelöltje. Különben is: pártokkal aztán sose. Maximum egy napig.

Komoly, megbízható ember, szilárd civil identitással. Aha.

*

A tiszavirág (Palingenia longicauda) nevével ellentétben nem növény, hanem egy rövid életű kérészfaj (…) Tökéletlen átalakulással fejlődnek ki, ugyanis a kérészeknek nincs bábállapotuk. Amikor a tiszavirág befejezi a folyó üledékében töltött hároméves lárvaéletét, imágóként kifejlődve 8-12 centiméter hosszú, szárnyfesztávolsága eléri a 6-7 centimétert. Lárvái Magyarországon, a Tisza leszakadó peremű agyagos partszakaszain, vízalatti telepeken élnek nagy tömegben. (Wikipédia)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4718396445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása