Hunvald-blog

131. Rózsabimbó

2017. július 31. - HunvaldBlog

Kedvelem Pápai Gábor rajzait, ezt is. Idősebbeknek gondolom rögtön beugrik hogy miről van szó, azoknak meg, akik túságosan fiatalok ahhoz, hogy tudják mi ez a „rózsabimbó”, gyorsan, röviden: valamikor még az 1970 évek végén ment a tévében a Columbo-sorozat, annak egyik epizódjában (Gyilkosság telefonhívásra) gyilkolásra kiképzett kutyák a „rózsabimbó” szóra ölnek. A gyilkos megkérdezi az áldozattól a telefonban, hogy te öreg, mi volt az Aranypolgár szánkóján az a bigyó, nem jut most eszembe, mire az áldozat (az egykori jóbarát) kimondja „rózsabimbó”, erre aztán a két idomított dobermann rátámad.

rozsabimbo.jpg

Rózsabimbó – Pápai Gábor rajza

A Fidesz alelnöke és frakcióvezető-helyettese, Németh Szilárd professzionális vagdalkozó a Képviselői Irodaházban tartott sajtótájékoztatót ebben a témában: „Orbán Viktor tusványosi beszédének értékelése.” A beszédet Németh Szilárd nagyjából jól összefoglalta: migránsok, Soros maffiahálózata, blablabla, hutyutyu, stb. Aztán jöttek a kérdések, és kiderült, hogy hogyan néz ki a gyakorlatban az újságírók elleni küzdelem, amit Orbán Tusnádfürdőn meghirdetett (444.hu)

És most – gondolom – megint elhangzott a „rózsabimbó” vezényszó. Nem filmben, élő- ben. Merthogy a Fidesz legokosabb embere újra megmondta a frankót. A múlt heti, sajtó ellen indított (majd letagadott) harc után tegnapi nyilatkozatában szemrebbenés nélkül, ám de mély átéléssel közölte a nagyérdeművel, hogy Soros György hívatta össze az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának mára tervezett ülését is, ezért a Fidesz arra el se megy, merthogy: Soros.

Az ülést különben Széll Bernadett kezdeményezésére Molnár Zsolt, a bizottság ellenzéki elnöke hívta össze, még a vizes VB előtt. Németh szerint azonban a „napirendi rágalmak” a Soros-hálózat hazugságkampányán alapulnak. „A Fidesz nem asszisztál Soros bizottsági üléséhez és Magyarország megtámadásához” – jelentette ki Rezsiszilárd. Szerinte „a bal- liberális ellenzék a Jobbikkal egy húron pendülve, a FINA és a közönség által is minden idők legjobb vizes világbajnokságának nevezett sporteseménye ellen indított hazugságkampányt, és ehhez a parlament nemzetbiztonsági bizottságát is fel akarja használni”. És megdöbben- tőnek nevezte, hogy az ellenzéknek „még egy ilyen sporteseményről is a politika jut eszébe”.

Ne tessék röhögni, tényleg ezeket mondta. Lehet, hogy nemcsak a kutyáknál létezik az ilyen „rózsabimbós” kondicionálás?

P.s.: Az ülésnek egyébként a vizes VB tapasztalatai (köztük az arcfelismerő kamera használata), az orosz és azeri wifi ügye, valamint az a sajtóállítás, hogy Magyarország és a NATO között minimálisra szűkült az információáramlás bizalomhiány miatt – lett volna a témája. A mai, mintegy tízperces (és sikertelen) tanácskozás után újra összehívják a bizottságot, de akkor már a BKK jegyértékesítési rendszeréről is tájékoztatást kérnek.

***

Németh Szilárd közben megint megmondta, mi a helyzet, tessék meglepődni: Soros. Igaz, közben füllentett is egy kicsit, szerinte ugyanis egy 500 ezres példányszámú szlovák napilapban méltatták az egekig Orbán Viktort. Csak hát éppen ilyen újság nem létezik… (via Villámnarancs)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7112704515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása