Hunvald-blog

149. A megváltozott világ

2017. szeptember 23. - HunvaldBlog

„Újságcikkek, pletykák alapján nem lehet feljelentést tenni, tény- és értékítélet nélküli híresztelésekkel nem foglalkozik az ügyészség.” 

Tegnap reggel az ATV Start vendége volt Szoboszlai-Szász Richárd, a Legfőbb Ügyészség Kiemelt Korrupciós és Szervezetbűnözés Elleni Főosztály főosztályvezetője. A műsorban megkérdezték ezt a jóembert, hogy ugyan már, tessék mondani miért nem vizsgálja az ügyészség az azeri pénzmosás* magyarországi szálát. A főosztályvezető szerint ez a NAV vagy a rendőrség feladata lehetne, nem az ügyészségé. Aztán kérdésre válaszolva kiderült, hogy hivatalból ők is indíthatnának nyomozást, csakhát hivatalosan neki nincs tudomása erről az esetről. Nem hivatalosan meg azért nincs, mert ő nem olvas újságot.

ezigen_500.gif

Különben is:

Az újsághírek ténytartalommal általában a megalapozott gyanúhoz nem elegek

 - tette még hozzá frappánsan.

Hogy megváltozott a világ! Meg az ügyészség hozzáállása. Korábban ezek a jóemberek még bőszen olvastak újságot. Korábban az újsághírek „ténytartalommal” valahogy bőven elegek voltak a „megalapozott” gyanúhoz. Meg minden máshoz, más ügyekben is.

„A büntetőeljárásnál kötött szabályok vannak, nem az elképzelések alapján folyik az eljárás. Ennek megvan a törvényes alapja, ami a gyanú, a gyanúhoz pedig konkrét ellenőrizhető adatok kellenek” – mondta az azeri pénzmosás-gyanús utalás kapcsán az osztályvezető. Akkor most megkérdezem, hogy miért tartanak vád alatt 7. éve? Milyen konkrét, ellenőrzött adatok alapján? (Fapál László)

P.s.: Nos, most valaki vagy szemérmetlenül és gátlástalanul hazudik, vagy csak simán sunnyog. Az ú.n. Hunvald-ügy nyomozati iratai között több olyan kínos dokumentum van, amelyek igencsak ellentmondanak a főosztályvezető úr fenti állításainak. Összefoglalva:

  1. Egy szocialista városvezetőről a Magyar Hírlapban 2010. március 1-én megjelenik egy cikk (egy újságírói vélelem).
  2. Fazekas Géza a Központi Nyomozó Főügyészség ügyésze, már aznap „Sürgős” felirattal ellátva, hivatkozva a fenti újságcikkre – nyomozás megindítását javasolja főnökének az ügyészség vezetőjének, Keresztes Imrének.
  3. Keresztes Imre már másnapugyanolyan tartalommal (a Magyar Hírlapra, mint bizonyítékra hivatkozással) levelet ír a Legfőbb Ügyészség Kiemelt ügyek Osztályának vezetőjéhez a nyomozás megindítása és a nyomozás Központi Nyomozó Főügyészséghez utalása miatt.

További szép estét mindenkinek!

*A magyarországi számlán landolt 7,6 millió dollár és az azeri baltás gyilkos kiadásának esetleges összefüggéséről ebben a cikkben ír bővebben az Index.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5312888716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.09.24. 10:59:49

A narancsbárókra a "szaria" jogrendszer érvényes. Annyit lopnak és úgy ahogy akarnak. A földi halandó meg ha rájuk meri emelni szemét, talpig vasban találja magát.

Duplaxiii 2017.09.24. 11:55:32

A történetnek a legfontosabb tanulsága az, hogy ma a politika minden résztvevőjének, oldalának a sajtója, médiája, bloggerközössége UGYANOLYAN módszerekkel dolgozik.
Pontosan ugyanúgy hazudik, csal, csúsztat, mint a "másik" oldalé.
Jó példa erre az index címlapján látható NFL-es, Trump ellenes írás, ahol a szerző SZÁNÉKOSAN lehagy egy kérdőjelet egy idézetből (mit ostoba módon azért leközöl, így a ma még gondolkodni képes közösség azonnal észrevesz...) és ÁLLÍTÁSKÉNT, az eredeti megmásítva ír, tesz címlapra, csak mert nemzetközi utasításra ütni kell Trumpot.
.
Ez az ügy is pontosan ilyen.
A dolog ma hazánkban jogszabályokon alapszik és ezt politikai indulatok miatt sem lehet átlépni.
Ugyanis gazdasági dolgok vizsgálatánál az első lépcsőfok a NAV!
Az ügyszéség erkölcsi vélemények alapján nem indít(hat) vizsgálatot, ha konkrétum lenne más ügyekben, akkor a NAV-hoz küldi azt át vizsgálatra.
Jól néznék ki, ha egy rendszeresen vizsgált cég ellen (amely minden befizet, nem késik, stb. betartja az érvényes törvényeket) az ügyszéség csak úgy vizsgálódni kezdene? Megállapítaná, hogy minden OK. És akkor mit tenne?
.
Értem, hogy a politika pöcegödörben ez a módi, bérújságírók tesznek fel "formázott" kérdéseket, melyre nem igazán lehet helyes választ adni, így beindulhat a politikai össztűz.
A hiteles vonal - ami itt a blogtérben sem ismert - az, hogy az átutalások a bankokon KERESZTÜL zajlik, akik számára meg van élő törvény! Nem az azeri pénzekre, hanem összegekre, a tranzakciókban résztvevőkre.
Nem egy 5000 forintos belföldi magánutalásnál kell jogellenesen az összes személyes adatot rögzíteni, hanem ott van a jogszabályban az összeghatár, a résztvevők jogi státusza, a nemzetközi vonal stb. Azaz ezeket a tranzakciókat az adott banknak kell a törvények szerint JELENTENIE a NAV felé, ahol majd megvizsgálják és ha gyanu van, akkor ők kezdik a vizsgálatokat és ha jogsértést találnak, akkor ők indítják az ügyészséget.
Ez ma a törvény, az ügyészség valójában egyet vizgálhatna "magától", hogy megtörténtek-e a bankok részéről a jogi lépések. Már a NAV-on belüli vizgálat sem az övék, csak akkor, ha a NAV belső vizsgálata kidob valakit a fészekből és feljelentést tesz.
A kamuriporban valójában a somogyi bíróság főbíróját is megkérdezhette volna, hogy miért nem ítélkezett.
.
Szóval amíg ez megy a médiában, addig minden ebben résztvevő egységesen az ország elpusztításán dolgozik, pénzért, pozíciókét, hatalmi okokból.
.
Ha az ellenzéki médiát, bloggereket, aktivistákat, álcivil szervezeteket TÉNYLEG ÉRDEKELNÉ a valóság, akkor a banki és a NAV-os vonalat piszkálná, hogy miért nem történtek meg a lépések.

kvadrillio 2017.09.24. 12:57:30

hírtv...BBC Hard Talk Szijjártóval.......NAGYON TECCCCETT SZIJJÁRTÓ DUMÁJA...JÓ VOLT !!! :)

Kukubenko 2017.10.02. 12:03:04

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Féleszűeknek mit? A szomszéd szobában nem érted mi történik.
süti beállítások módosítása