Hunvald-blog

160. Véletlenek

2017. október 26. - HunvaldGyörgy

„Sohase becsüljük le a sötét oldal erejét.”
(Orbán Viktor, 2017. október 23.) 

Bárminemű egyezés valós személyekkel vagy eseményekkel kizárólag a véletlen műve – olvashatjuk a filmekben. Sajnos a "véletlenek" ismétlik magukat a történelem során, és a vége a történetnek mindig szörnyű. A Die Welt konzervatív német lap szerint a magyar kormányfő "sötét összeesküvés-elméleteket terjesztett" október 23-i beszédében, amivel "átlépett egy határt".

orban2017okt23.jpg

Orbán Viktor retorikájával tudatosan a "torzításra törekszik a leleplezés helyett" – kétséges, hogy ezzel a közép- és kelet-európai EU-szkeptikusok vezetőjévé válhat. Pont.

"Ha kellőképpen nagy hazugságot mondasz az embereknek, és folyamatosan ismétled ezt a hazugságot, előbb-utóbb az emberek hinni fognak benne. A hazugság akkor fenntartható, ha az Állam képes megvédeni az embereket annak politikai, gazdasági és/vagy katonai következményeitől. Ezért életbevágóan fontos az Állam számára, hogy minden erejével elnyomja a másként gondolkodókat, hiszen az Igazság a Hazugság halálos ellensége, ebből következik, hogy az Igazság az Állam legfőbb ellensége."
(Joseph Goebbels, náci propagandaminiszter)

És itt megint pont.

***

Mai ajánlott irodalom: A propagandamunkás a hatalom része. A propagandasajtó olyan, mint az óriásplakát: sokba kerül és nem tájékoztat. Fleck Zoltán jogszociológus a propaganda és a sajtó természetéről.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1013086256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása