Hunvald-blog

210. Minden napra van valami

2018. március 26. - HunvaldBlog

Erősen kezdődött ez a hét is, tényleg lassan már minden napra jut valami. Hetek óta fut az egyre furcsább Kósa-sztori, folytatódik a piócapárt elnökének, Semjénnek a svédek földjén rendezett vadászgatós ügye, pár napja meg kibukott egy államtitkár Belize-i offshore számlán tartott nem kevés pénze – a mai napra pedig itt az újabb hír. Amelynek ha csak a fele igaz, már akkor is óriási nagy sz@rban vagyunk. Mi is, nem csak ők.

meszaros_orban_plakat.jpg

Magyar Nemzet ma ugyanis arról ír, hogy az FBI gyanúja szerint az elmúlt években 3-4 milliárd eurót, vagyis úgy nagyjából 1300 milliárd forintnak megfelelő összeget juttattak ki Magyarországról arab és ázsiai számlákra, ami az uniós pályázatok „alkotmányos költsége”, vagyis a nem korrupt, nem bűnöző kormánypárti politikusok részére zsebbe visszaosztott jutalék lehet. (Megj.: Szeva’ Kósa! Nem furcsa ez az 1300 milliárd forint?)

A pénz egy része állítólag arab befektetésnek álcázva, strómanokon keresztül különféle befektetésekként tért vissza Magyarországra, hogy luxusszállodákat, kastélyokat és más ingatlanokat vásároljanak belőle. (Bahrein-i tárgyalás, itt-ott előforduló, tucatnevű arab üzletemberek, pl. Pharaon, luxusszállodák, kastélyok, nagy értékű ingatlanok vásárlása, mindenféle Rogánok – ismerős?)

A gyanú szerint a pénzt az MKB-ból és esetenként más, a kormány által ellenőrzött hazai bankokból vették fel, majd gyémántban vagy az arab világ bankrendszerén át juttatták külföldre. Az ügyben kulcsfigura lehet egy magyar állampolgár, akit az FBI tanúvédelmi programja véd. A férfit a magyar hatóságok is keresik, de az amerikaiak hiába jelezték még tavaly márciusban, hogy náluk van és jelenlétükben kihallgathatják, a magyar nyo- mozók valamiért nem éltek a lehetőséggel, és azóta sem történt semmi.

A Magyar Nemzet szerint a magyar férfi vallomása alapján az amerikaiak konkrét nyomozati cselekményeket is kértek a magyar hatóságoktól, de harminc nap után azt a választ kapták, hogy semmilyen bűncselekményre utaló nyomot sem találtak.

Ha igaz, amit a lap ír, nagyon csodálkoztam volna, ha a független magyar hatóságok – meg a még függetlenebb Polt Péter – találnak bármilyen, akármilyen bűncselekményre utaló nyomot. Még szerencse, hogy jogállamban élünk. Ja, nem.

P.s.: Valaki sokat tud arról, hova mentek az uniós pénzek "jutalékai". Vajon mikor indul el Simicskáért az a rendőrautó, melynek hátsó ülésén oly hirtelen megmérgezheti magát?

***

Majd elfelejtettem: Azerbajdzsánban börtön járhat azért, ha rosszat írsz az elnökről az interneten. Azért mondom ezt, mert Azerbajdzsán szintén az egyik irigyelt mintaállam, amelyet előszeretettel látogat a magyar kormány. (via 444.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1913780814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igormikornyitckij 2018.03.27. 17:46:17

Remélem marad még a kormányunk legalább 8 évig.
Addigra talán elérjük a 20-as álomhatárt.
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_ode002.html

2018.03.27. 17:52:04

Túl sok az "állítólag", szokás szerint.

vergyula 2018.03.27. 19:32:34

@Gaspen: Nem tudom pontosan idézni, talán valami kabaréban volt: az illetőnek ellopták a kabátját, sokat vergődött az ügyben, aztán évekkel később azért nem kapott meg egy pozíciót, mert valaki szerint "valami kabátlopási ügybe keveredett".

2018.03.27. 19:37:39

@vergyula: Igen, pont ez a receptje a mostani "ügyeknek" is : válassz ki valakit, tapassz hozzá valami nagyon rossz dolgot és kész a "hír". Ja, hogy nem igaz ? Az kit érdekel ?!

Fidesz bérszámfejtés 2018.03.27. 19:50:14

Ezt már szeretem! Megelőzték a ballibeket. Reggel jöhetnek a pénztárba!

barabasJ 2018.03.27. 20:31:00

@Fidesz bérszámfejtés: Na jó, a kedvedért... :)
A gyémántügyként elhíresült történet főszereplője, Faidt Péter András ügyvédein keresztül cáfolta az Ügyészség közleményét. Azt írja, hogy ő bizony nem szökött meg, jogszerűen tartózkodik az Egyesült Államokban, a magyar hatóság ismeri az elérhetőségét, de mind a mai napig nem mutattak hajlandóságot arra, hogy kihallgassák.
mno.hu/belfold/gyemantugy-cafoljak-a-rendorseg-es-az-ugyeszseg-kozlemenyet-2456353

odysszeusz 2018.03.27. 20:41:46

Ezek a jossz amejikai bácik báncsák a magyart!A zensz is meg a soros is! Ártatlanul!! Pedig micsoda nagy emberek viszik a jóhírünket a világba! A semlyén...is pl. Ráfogják...orvvadászott...pedig a migráncsoktól akarta megszabadítani svéd testvéreinket.
Kósa Lali esete a vajákos asszonnyal...kötve-fűzve fog megjelenni a világirodalom remekei között...S ilyen nagy emberekről tételezik fel, hogy EU-s pénzeket sikítottak el...példátlan hazugságok.

odysszeusz 2018.03.27. 20:43:43

@barabasJ: Polt Peti...a büdös életben nem fog az eltartó gazdái ellen bármit is tenni...az egész rohadt ahogy van.

morph on deer 2018.03.27. 20:57:28

@vergyula:
"valami kabátlopási ügybe keveredett".

Ez egy Moldova sztori volt.

morph on deer 2018.03.27. 21:09:40

Simicskáért legfeljebb egy osztrák nyugdíjas “jöhet”, azt ugyanis semmi nem kőti - formálisan - a regnáló hatalomhoz, mégis hatásos...
Bár kétlem, hogy ne lenne pár biztosíték elhelyezve itt-ott, ami abban a pillanatban napvilágot lát, amint Lajos akár csak egy nagyobbat is tüsszentene ismeretlen okból.

Közbek, a háztartásbeli hölgy egészségügyi okokból már elhagyta a helyszínt, mielőtt még elhatalmasodott volna a ‘betegsége’ annyira, hogy képtelen lett volna akár csak megszólalni is a mesés örökséggel és Ká Lali nagykorú segítőkészségével kapcsolatban...
Úgy aznap, ahogy a hír megjelent a futárról.

Hiába na, egyre fontosabb az egészségvédelem, főleg ha túl jól tájékozott az ember.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.27. 23:50:14

Látom a narancszabálóknak nem ízlik amikor Simlicska az ő receptjük szerint főz. :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.27. 23:51:48

@morph on deer: Miért nehogy baleset érje miközben tízszer hátba szúrja magát, miután főbe lőtte magát és áthajtott rajta a saját autója? Kétszer?

ember100 2018.03.28. 00:43:11

Helló !

Az egész cikk hazugság !
Mert ugye ha CSAK egy sózó is igaz lenne Polt Péter úr már sittre vágta volna az egész érintett bandát !
Ez csak olyan hírkeltés mint pl. a nokiás doboz , meg mint a többi .
Nincs itt semmi látnivaló , oszoljanak kérem.
Báncsák itt a lyó embereket kósalalát pedig ő a VILÁG esze , lézerjani aki maga a szerénység , semmilyenzsolt a fő keresztény aki megvédi a világot a veszett rémszarvastól , eltocsy hát bizony neki kellene irányítani a FED , China Bank , és a világ összes bankját , tőzsdéjét meg pénzintézetét , és persze a nemzet gázszerelőjének egyenesen az egész UNIVERZUMOT kellene irányítania mert okosabb mint cukenbert , jobb üzletember mint a Bill Gates .
És persze ne feledkezzünk el az Emberről aki sosem hazudik , ne azt nézzük amit mond hanem amit csinál , ruszki haza , oroszok vissza ,senkit nem hagyunk cserben ,,......mármint a bűntársainkat .
Ő A NAGY VEZETŐNK !
csasztuska

HgGina 2018.03.28. 04:10:00

@morph on deer: Karinthy.
Klasszikust csak pontosan!

vergyula 2018.03.28. 05:20:28

@HgGina: google szerint akár Mikszáth is lehet. :)

MACISAJT 2018.03.28. 08:39:41

Térdeket csapkodva nézhetjük, milyen blogon óbégatnak az állítólagos korrupció miatt...

Legalább olyan mulatságos , mint elhinni simicska &schlecht csaba meséit a faidt péter andrásra bízott ezermilliárodokról...

És a belize-i bankban tartott öt milliós dolláros számláról, amit azért zárolt a bank mert nem fizették be a 300 dolláros számlavezetési illetéket.

És a DK képviselő-jelölt Helmeczy László ügyvéd által képviselt csengery Marcsika
történeteit 1300 milliárdokról( elfelejthették a MN-ben kicserélni a korábbi cikkben a szövegszerkesztőben az adatot a korábbi cikkből).

Szóval, hogy is írta tegnap a simicska tulajdonában levő index? " Füstbombombák".
Ja.

Évekig fogjuk ezeket is emlegetni, szomorú téli estéken.

2018.03.28. 10:01:14

@MACISAJT: tehát megállapítod, hogy Simicska fideszesként ugyanúgy lopott, mint a mostaniak. Stimmt.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.28. 10:37:37

A ballib kormányzás alatt ezek a pénzek mentek Ciprusra, Liechtensteinbe.

Most arra mennek, hogy épüljön a magyar tőke.

McZozo 2018.03.28. 11:53:18

@morph on deer: Es most oszinten ha Simicska holnap azt hozna fenykepekkel izonyitva le az egyik sajtoorganumaban hogy Oran viktor tizeneves gyerekek szivet fogyasztja minden nap vacsorara. Akkor se tortenne semi mert a hivok ugyse hinnek el ok azt gondolnak ez cask a Soros Brusszell Ensz armanykodasa hogy megbuktassa a mi viktorunk. Aki eddig is ellene volt annal se toirtenne semi valtozas. Levaltani ortonbe dugni nem lehet a mostani rendszerben, akokr meg nem mindegy simicska mit hoz nyilvanossagra. Jol ki van ez a rendszer talalva

McZozo 2018.03.28. 12:05:54

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Menni mentek ez nem vita cask a nagysagrend. Az elmondasok szerint 30-40% ot kelett visszaadni minden palyazatnal ami ha osszeadjuk az unios penzeket kb olyan 4-5000 milliard forint. Ilyen merteku lopasra a fidesz elott senki nem vetemedett. Tudom ugyis jon majd a duma hogy a ballibek, De mint irtam a ballobek osszesen ennek az osszegnek a toredeket nem loptak el

sas70 2018.03.28. 13:47:38

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: A felépült magyar tőkének pedig rendkívül fontos, hogy legyen osztrák szállodája, magán repülőgépe, horvát tengerparti nyaralója és luxus jachtja, szerbiai focicsapata, hogy csak pár dolgot említsek!

aquaticus 2018.03.28. 14:28:15

A kirúgott APEH-es, Gyurcsány és Vona is meglobogtatta már a "zöld dossziét", amiben a Fidesz gazságait leleplező cáfolhatatlan bizonyítékokat tartják. Sajnos a "Noblesse oblige!" szellemének megfelelően és a rájuk jellemző finom diszkréció miatt ezeket sosem fogják nyilvánosságra hozni....
Így aztán a hétköznapi sz.rkeverőknek kell elsütögetni a bombácskákat, hogy segítsék becsület felkent lovagjait...

David Bowman 2018.03.28. 15:12:18

@McZozo: Csak a Strabag kihordta az ország egy évi nemzeti jövedelmét. Saját számítás, de te is ellenőrizheted. Összeadod a túlárazott autópályákat és metrót, majd levonod belőle az azonos legolcsóbb külföldi beruházások árát. Pl. a horvát autópálya 6x kevesebbe került, a mallorcai metró 10x.
Csak ez a két tétel kiteszi az ország egy évi költségvetését.

vénkujon 2018.03.28. 15:52:32

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: tehát a fidik nekünk lopják a lóvét. de nem lichnsheintbe meg ciprusba utalják, hanem svéjcbe. akkor fasza. megnyugodtam

vénkujon 2018.03.28. 15:54:39

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: "belföldi a kisebb rossz." ...errő egy hatástanulmányt ossz meg kérlek, mert iszgatottan elolvasnám

n3spr3ss0 2018.03.28. 17:54:19

Ha a geci párt lop, akkor minden rendben van, az hazafias dolog a haza érdekében.Meg a Soros ellen.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.28. 18:46:48

@MACISAJT: "Évekig fogjuk ezeket is emlegetni, szomorú téli estéken." - Bizony fogjátok Macika! Ellenzékben. :-))

vénkujon 2018.03.28. 19:27:07

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: jó. akkor írj ide le egy nemzeti nagytőkést, aki példamutatóan cselekszik.

vénkujon 2018.03.28. 19:31:19

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: (ne lőri legyen, meg ne csányi) (ne unióslóvévalgazdagodott legyen) (ne közpénzügyes)

na látod...így nem tudsz egyet se.:)

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.29. 05:40:04

@vénkujon:

Példamutató tőkés nem létezik.

Azzal azonban, hogy hazai, már hasznpsabb az idegen tőkésnél.

vénkujon 2018.03.29. 08:38:21

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: miért hasznosabb egy olyan tőkés, aki úgy szerzi a vagyonát, hogy viktor és csapata eus lóvét utaltat a számlájára?:) látszólag nem érted, hogy mi a fasz zajlik. adj erre magyarázatot.

vénkujon 2018.03.29. 09:26:13

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: inkább svéjcba. köztudomású. de arra nem válaszolsz, hogy miért jó ha ezek a figurák közpénzbő gazdagodnak. meg eusból. hol az innováció? hol a tudomány? egyedű a focink lett jobb, nem?:)

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.29. 09:38:35

@vénkujon:

Egyelőre nincs innováció. Ezen kell változtatni Orbánnak 2018-2026 közti kormányzása alatt.

Maga az, hogy közpénzből van a nemzeti tőke nem probléma, csak olyan tevékenységeket kellene folytatniuk az új tőkéseknek, melyek több profitot képesek teremteni. Ez a cél.

ember100 2018.03.29. 13:41:42

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
Helló !

Már hogy a fenébe ne lenne innováció .
Nézd meg ahova a Nemzet Gázszerelője nyúl ott aranyt ( állami támogatás , uniós pénzek ) LEL :)
Azért nézd már meg abból a sok lóvéból mennyi új munkahelyet teremtett SEMENNYIT !
Ennél még a haverom is több munkahelyet csinált vett fel embereket melózni.
Vicc az egész szétrabolják az országot és az ilyenek mint te még tapsikolnak is hozzá !!!!!

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.29. 14:23:57

@ember100:

Kénytelenek vagyunk tapsikolni ennek. Az alternatíva Brüsszel.
süti beállítások módosítása