Hunvald-blog

224. A Kúria az új ellenség

2018. május 06. - HunvaldBlog

Jó estét, jóestét! Hétvége, vasárnap van – így aztán csak röviden tessék szörnyülködni: Soros György, Brüsszel és a civilek után a Kúria is súlyosan beavatkozott az április 8-i választásokba. Ezt onnan tudni, hogy a péntek reggeli, Kossuth Rádióban szokott módon megtartott miniszterelnöki igehirdetésen Orbán Viktor erősen nehezményezte, hogy több mint négyezer határon túli szavazatot (a több százezerből) érvénytelenített a Kúria.

levelszavazat.jpg

De nézzük, mit is mondott a miniszterek elnöke:

Hát, úgy látom, hogy a Kúria elvett tőlünk egy mandátumot, tehát az igazság az, hogy az Alkotmánybíróság kimondta*, hogy a Kúria rossz döntést hozott, egy olyan döntést, amellyel elvett tőlünk több mint négyezer szavazatot, és ennek az az eredménye, hogy az utolsó mandátumot, a 134-diket, amihez nagyon kevés hiányzott, azt a Kúria egy téves döntéssel, elvette tőlünk, és megfosztott tőle bennünket.

Igen, ezt mondta a most éppen keresztény demokráciát építő elszabadult hajóágyú jó- ember. Miközben a választások győztese – a temérdek csalásgyanús esemény ellenére – a Fidesz lett. Pedig a Kúria csak azt tette, ami a dolga: csütörtökön hatályban hagyta az ellenzéki tagokkal kiegészült Nemzeti Választási Bizottság (NVB) azon döntését (szegény Patyi!), amely érvénytelennek nyilvánított 4360 határon túli levélszavazatot, mert sérült vagy nem a Nemzeti Választási Iroda által mellékelt borítékban küldték vissza azokat. Így aztán a Fidesz elveszített egy parlamenti mandátumot, 134 helyett „csak” 133 képviselője lesz a kedden megalakuló új Országgyűlésben.

És bár az általuk oly nagyon vágyott kétharmad így is biztosított, mégsem elégedettek az eredménnyel; nehezen viselik, hogy saját, egészen „különleges” választási törvényüket velük is betartatja a még meglévő független testületek egyike. Nem csoda, hogy Fleck Zoltán szerint bedarálhatja a bíróságokat (is) a kormány...

További szép estét mindenkinek.

*A Fidesz nem alapvető alkotmányjogi jelentőségű kérdést vetett fel a határon túli ma- gyarok szavazataival kapcsolatban, hanem azon a tényen vitatkozik a Nemzeti Választási Bizottsággal és a Kúriával, hogy miből lehet megállapítani a küldemény sértetlenségét. Ez pedig nem az Alkotmánybíróságra tartozik, ezért a kormánypárt panaszát érdemi vizsgálat nélkül visszautasította a Schanda Balázs vezette öttagú tanács

***

És hogy biztosak legyünk abban, hogy aggodalomra – de most aztán komolyan és isten bizony! – nincs ok: … Gulyás Gergelytől tudjuk, hogy állítólag nem tervezik a kétezer főnél kisebb településeken megszüntetni az önkormányzatiságot, nincs tervben a rendszer- váltás előtt már ítélkező bírók nyugdíjba küldése, vagy arra vonatkozó javaslat, hogy a bíróságok igazgatásának központi feladatait áthelyezik az Igazságügyi Minisztériumhoz vagy a Miniszterelnökséghez. Azért várjuk ki a végét. (K. Szalonna)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3113895910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

minyimaaa 2018.05.07. 16:59:11

"A Kúria beavatkozott a választásokba" - ezt hazudja az immár egyértelműen leválthatatlan autokrata disznófejű nagyúr, - mögötte az állampárttal és az államgépezettel (a két fő káderen nagyon sok múlott: Patyi, Pálffy...) - pláne duplán hazudik, mert valójában ők avatkoztak a választásokba, magyarul: a választást ŐK csalták el.

Elcsalták. A parlament nem legitim. A kormány nem legitim.

és most aljas módon előkészítik a bíróságok beszántását (és az EU megint
csak nem fog semmit se tenni, ahogy az elmúlt 8 évben sem tett semmit..).

Itt tartunk most.

látjátok feleim szümtükkel 2018.05.07. 21:49:01

Ebben a sztoriban az a legszebb, hogy a két választási bizottság mondta először, szőr van a levesben, majd utolsónak a Kúria.
Kilóg a lóláb a kormány szatyrából. Nagyon.
Hiszen a választási bizottságok nekik fütyülnek általában. Bár lehet, hogy ráébredtek Orbán egyik igaz mondatára, miszerint a magyar törvényeket/bírósági ítéleteket mindenkinek be kell tartani. A Kormánynak és a fidesznek is.

barabasJ 2018.05.08. 02:34:26

@látjátok feleim szümtükkel: A Patyi-féle NVB nagyon nem akarta ezt, szó sincs ráébredésről, csak épp most a kibővített bizottság ellenzéki tagjai át tudták nyomni a határozatot...
süti beállítások módosítása