Hunvald-blog

464. Hírünk a nagyvilágban (2)

2020. április 25. - HunvaldGyörgy

Magyar nyelvű kommentárral jelent meg most csütörtökön az egyik legnagyobb lengyel napilap, a Fakt vezércikke: a főszerkesztő bocsánatkérést várt a magyar kormány által eltartott fenntartott médiától, amiért azok hazugságokat terjesztettek Donald Tusk volt lengyel miniszterelnök nagyapjáról. (Simán nácinak állították be a nagypapát.)

tusk_lengyel.jpg

Röviden az előzményekről: Tusk – jelenleg nem mellékesen az Európai Néppárt elnöke – bő egy hete keresetlen szavakkal illette Orbánt; az mondta, „Carl Schmitt nagyon büszke lenne Orbán Viktorra”. Ezzel arra utalt, hogy a náci hatalom főjogásza is elismerően bólo- gatna a jelenlegi magyar jogalkotás gyakorlatát látva. (Lásd.: felhatalmazási törvény)

Ezt követően előugrott a szolgálati rajongás bugyrából Deutsch Tamás (plusz két fideszes társa), és azonnali bocsánatkérést követelt a drágajó min. elnök úr lenácizása miatt. Majd a kormánypárti média – biztos, ami biztos – a Rákosi-korszakot idéző módon lehozott egy ostoba, hamisított fotót, amelyen állításuk szerint Tusk nagyapja látható, persze náciként.

Mára ott tart a történet, hogy Radoslaw Sikorski lengyel néppárti EP-képviselő, egykori külügyminiszter nyílt levelet írt Deutschnak, amelyben a második világháborús magyar részvétellel üzent kerületünk egykori csillagának:

Tényleg emlékeztetni akar minket arra, hogy Magyarország melyik oldalon harcolt a második világháborúban? Tényleg fel kellene tennünk a kérdést, hogy a Fidesz vezetői vagy az önök nagyapái melyik oldalon harcoltak?

Népszava által leközölt levelében még azt is írja, hogy

Az én modern konzervatív felfogásomtól távol áll külföldi egyetemek bezárása, a köz- és a kereskedelmi média bekebelezése, gyűlöletkampá- nyok indítása külföldiek és az EU ellen, és a benyalás Vlagyimir Putyinnak. (…)  Azok közülünk, akik évtizedek óta Magyarország barátainak tekintettük magunkat, most döbbenten állunk és szomorúak vagyunk, de ez az önök választása.

Majd ezzel zárja sorait:

Sok szerencsét az EU-t gyűlölő nacionalisták társaságában! Remélem, ismét a vesztes oldalon állnak.

Ennyit a legendás lengyel-magyar barátságról – amely a hazug, ostoba és pökhendi arcoskodásunk miatt ma itt tart. Gratulálok, fiúk.

P.s.: És az ostobaság még fokozható: Itt a Soros-terv 2.0. Orbán reggel bemondta a rádióban, hogy második Soros-terv, délutánra már mindenki tudta, mi a dolga. (444.hu)

***

Fehérek kaptak levelet egy európaitól. Az európait Radosław Sikorskinak hívják. Egyéb funkciói mellett volt lengyel hadügyminiszter és külügyminiszter. Részt vett a lengyel politikai ellenállásban, majd 1981-ben politikai menedékjogot kapott az Egyesült Királyságtól. Oxfordban tanult filozófiát, politikát és gazdaságtant. A Sunday Telegraph afganisztáni háborús tudósítójaként a legveszélyesebb helyeken is megfordult. Később újságíró volt az Observer és a Spectator c. lapoknál, s beszélgető partnere – mások mellett – Margaret Thatchernek, Lech Walesának, Vaclav Klausnak, Otto von Habsburgnak, Henry Kissingernek. Több könyv szerzője, s dolgozott a Harvard Egyetem Európai Tanulmányok Központjában, a Brzezinski Institute on Geostrategy-nél és a Center for Strategic and International Studies-nál. Jelenleg az Európai Néppárt parlamenti képviselője. (via Gábor György)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2715640976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása