Hunvald-blog

745. Szerényebben fogunk élni…

… de ez jót tehet majd nekik.

2022. október 18. - HunvaldBlog

Balog Zoltán: Szerényebben fogunk élni,
de ez jót tehet majd nekünk. (Index

Balog Zoltán embertársam sikerén érzett örömmel értesülök róla, hogy az elmúlt tíz évben az ő társadalmuk életszínvonala emelkedett, és ez gyülekezeteikre is jellemző. Erre a végén még kitérek*, most elég legyen annyi, hogy bizony jó lenne, ha a mi társadal- munk is jobban élne. Mostanáig ugyanazon társadalom részeinek tekintettem "őket" meg magunkat; szomorúan veszem tudomásul, hogy ez nem így van.

balog2022.jpg

Kimondottan riaszt az a mondat, amelyben annak örvendezik, hogy „most lehetnek tartalékaink, amelyekkel sáfárkodhatunk.” Ezzel azt jelenti be, hogy „ők” akarnak sáfárkodni a mi tartalékainkkal. Jól látszik ez a szupernek hirdetett és fix 11,5 %-ot kamatozó kincstárjegyen (egyik családtagunk a múlt hónapban vett egy rakattal), amelyhez az infláció az MNB szerint 20,4 %.

Abban viszont maradéktalanul egyetértek a nagy gondolkodóval, hogy „a következő időszakban dől majd el, hogy lelkileg is gyarapodtunk-e.” A lelki gyarapodás meggyőző jele lehetne aktuális jövedelmeinek korrekt bemutatása, nyilvánosságra hozatala. Csak hogy tudjuk, mennyire különbözik az ő gyarapodó társadalmuk a miénktől, amely mostanra a 2. legszegényebb az egész EU-ban.

*Háttér, 2020. nov.: Balog Zoltán a Fidesz pártalapítványából is pénzelte az egyházat, ahol püspökké választották. (k-monitor.hu)

Fügedi Ubul

*

Régóta mondom, hogy ha egy színházi rendező a Tartuffe-öt készülne színpadra állítani, aligha találhatna a főszerepre alkalmasabb személyt Balog Zoltánnál. Ez a hol miniszter- ként, hol református püspökként szemforgató alak most azzal a vígasszal hozakodott elő, hogy nem kizárólag az anyagi jóléten múlik az ember boldogsága, s igaz, hogy újból sze- rényebben fogunk élni, de ez jót tehet nekünk is, a világnak is. Ez nagyon szép gondolat, egyedül azt sajnálom, hogy ezt a nagyszerű tanítást nem a kötcsei pikniken összegyüle- kező, szegénységi fogadalmukról elhíresült övéinek mondta el… (Gábor György)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4417957474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása