Hunvald-blog

8. Szombati kis rövid

2016. július 30. - HunvaldGyörgy

Még a múlt szombaton Orbán Viktor Európa vezető politikusai közül elsőként állt ki az amerikai Republikánus Párt elnökjelöltje, Donald Trump* mellett. Egy friss felmérés szerint Hillary Clinton, az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltje 6 százalékpontos előnyben van vetélytársával, Trumppal szemben. Továbbra is hat tehát az orbáni átok

orban-tusv2016.jpg

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Korábban sokaknak feltűnt, milyen csúfos bukást hozott egyeseknek egy-egy találkozó Orbán Viktorral vagy Orbán nyílt támogatása. A mosolygós, baráti tárgyalások után napokkal, hetekkel megbukott Hoszni Mubarak (egyiptomi) és Mihail Szaakasvili (grúz) elnök, illetve Silvio Berlusconi (olasz) Andrius Kubilius (litván), Kan Naot (japán) és Robert Fico (szlovák) kormányfő. Náluk is rosszabbul járt Szultan bin Abdel-Azíz szaúdi herceg, és III. Senuda kopt pápa. Ők meghaltak.

*Csak hogy tudjuk, most épp ki vagy mi mellé állt Orbán Viktor: "Ha elindulnék, republikánusként tenném. Ők a szavazók leghülyébb csoportja az országban. Bármit elhisznek a Fox News-nak. Csak hazudnék és megennék. Fogadok borzasztó sok szavazatom lenne." (Donald Trump, People magazin, 1998)

További szép napot mindenkinek!

Hunvald György

***

Orbán nem csak szimplán Trump mögé állt be Tusványoson. Hanem egy elnökjelölt mögé, aki legszívesebben körbefalazná egész Amerikát és aki a terrorizmus elleni harcban Szaddám Huszeinnel példálózik és Mussolini-idézetet posztol. Erre a vonatra szállni a “demokrácia válságával” példálózó Orbántól nem biztos, hogy a legjobb döntés. (Balázs Péter, volt külügyminiszter)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr298924474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása