Hunvald-blog

126. Családi ezüst

2017. július 16. - HunvaldBlog

Az elmúlt napok nagy híre, nagy bejelentése volt – a Soros-plakátok leszedése és a vizes VB megnyitója mellett (mondjuk ezek is megérnének egy misét, de most hagyjuk) – hogy hazakerültek a Seuso-kincsek. Orbán megfogalmazása szerint a felbecsülhetetlen értékű nemzeti kincsnek, a "családi ezüstnek" Magyarországon van a helye. "Kötelességünket teljesítettük és visszaszereztük" – mondta még. Megint harcoltunk, megint győztünk, mert diadal hátán diadal, de jó nekünk. Ja, nem.

csaladi_ezust.jpg

"Családi ezüst", értjük, ugye? Csak a miheztartás végett, hogy mifene az a "családi ezüst" egy egyes szám-első személyes kleptokráciában. (Konok Péter)

Megjegyzem, hőn szeretett miniszterelnökünk ezt a „családi ezüst” dumát már többször elsütötte, de úgy látszik, nem tud betelni vele. Személy szerint én ugyan már unom, hogy ennyire idióta, primitív baromnak néz minket. Így aztán ehhez már többet nem is írnék, helyette tessék szorgosan nézegetni Pápai Gábor fenti rajzát, hátha segít a megértésben.

(Megj.: Az állam csaknem 8,7 milliárd forintnyit fizetett a birtokjog megváltásáért. Akit érdekel, annak itt van egy hosszabb cikk a HVG-ről. És itt egy másik is, hogy az Országos Kardiológiai Intézetből nyitott mellkassal szállítottak át egy kislányt a Heim Pál Gyermekkórházba, mert a kardiológián nincs CT. A 13 éves kislány meghalt.)

***

… a Seuso-kincs néven ismert lelethez annyi köze van a magyarságnak, hogy miután az edényeket elásta valaki valahol – i. sz. 400 körül történt -, mi idemigráltunk és jól elfog- laltuk az országot, vele – tudtunkon kívül – a más kultúrák által létrehozott edényeket rejtő földet. Aztán az 1970-es évek közepén Sümegh József, a Fejér megyei kőszárhegyi kőbánya kisegítő munkása kiásta a kincseket. Évekig rejtegette az ezüsttárgyakat, több darabot valószínűleg el is adott. Nagyjából 10 évvel a kincsek megtalálása után Sümeghet meggyilkolták, vagy öngyilkos lett. Ez teljes bizonyossággal ma sem tudható, csak az, hogy a leletek eltűntek, majd az Egyesült Királyságban bukkantak fel. Miután a tulajdonjogot hitelt érdemlően senki nem tudta bizonyítani, elkezdődött a huzakodás. Végül a legjobb pillanatban – mármint Orbán Viktor szempontjából a legjobb pillanatban – hazahoztuk a családi ezüstöt. (Kolozsvári Szalonna)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3612667979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása