Hunvald-blog

250. No de belülről milyen?

2018. július 23. - HunvaldBlog

"… feladatuk a csapatszállítás, polgári személyek evakuálása és sebesültszállítás.”
(Simicskó István) 

Az előző, Mondom, csapatszállító! című poszt margójára: Németh Szilárd honvédelmi államtitkárrá növekedett birkózóbajnok ismét elemében volt, és fokozta, egyre fokozta. Őeszessége szerint sincs és nem is volt kormánygép, Orbán Viktor és kísérete – mint azt a gép felirata is mutatta – honvédségi szállítógéppel ment Izraelbe, és pont, lehet arrébb ballagni. Ha pedig nincsenek katonai, vagy egyéb  feladatok, "akkor mindig el fogjuk látni a kormányfő, a kormánytagok és az államfő szállítását" – zárta a témát a Rezsibiztos.

airbone.JPG

Na, kérem szépen. Én már láttam csapatszállítót belülről. Mit ne mondjak, nem éppen egy leányálom kényelem szempontjából. Mondjuk nem is arra lett kitalálva, hogy széle- sen elterpeszkedve repkedjen vele az ember ide-oda. Így aztán megnéztem volna ezt a hadrendbe állított „csapatszállítót” belülről is. Csak épp valahogy a nagy diadalmenetes utazás közepette a belsőről nem készült fotó, puritánék azzal nem dicsekedtek. Pedig mekkora volna hazánk ragyogó csillagát meg katonailag szállított sleppjét látni, amint a gép falának dőlve, szorosan egymás mellett kucorognak a haza fényre derítésének okán.

Legalább ez jó lett volna, ha már az nem tartozik ránk, egyszerű alattvalókra adófizetők- re, hogy végül is mennyiért hurcolásszák szanaszét a világban a mi drága miniszterelnök urunkat halaszthatatlan közfeladatot ellátni, lásd alant a HVG-t meg Németh Szilárdot.

További szép napot mindenkinek.

P.s.: Ha valaki esetleg mégis talált egy fotót a kormánygép szállítógép belsejéről, szóljon már nekünk is. (De ha a honvédelmi bizottság ellenzéki tagjainak eszébe juthatna belül- ről is megtekinteni a gépet, asse' volna ám hülyeség...)

***

Hogy pontosan mennyiért vitték Orbánékat, azt nem árulta el Németh Szilárd. "Adatokat nem szolgáltatunk ki, hiszen ezek nem kormánygépek, hanem a honvédség hadrendjébe állított gépek, és ilyenkor az a szokás a világon mindenütt, hogy ezeket az adatokat nem közlik." Azaz, soha nem fog kiderülni, mennyibe került Orbán Izraeli útja. (via HVG)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3014129653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pásztörperc 2018.07.23. 14:52:31

mellett — és vki dobja ki a kukába vagy a Word helyesírásellenőrzőjét, vagy azt, aki mechanikusan arra hagyatkozik!

Burgermeister 2018.07.23. 21:07:29

Közöd? És a jaguár belseje?

barabasJ 2018.08.28. 00:45:24

Pl. hogy közpénzből megy a nagy repcsivásárolgatás.
süti beállítások módosítása