Hunvald-blog

262. Nagyüzemben nyomják

2018. augusztus 28. - HunvaldGyörgy

Sajtóban fokozottan érvényes a tétel, hogy selejtet gyártani
mindig drágább, mint minőséget. (Szele Tamás) 

Csodás. Pár napja kiderült, hogy egyszerre több cikke fölött is kénytelen volt terjedelmes helyreigazítást megjelentetni a PestiSrácok. Merthogy hazudtak valótlanságokat állítottak Czeglédy-ügyben. Nem egyszer, nem kétszer. Tegnap óta meg attól hangos a sajtó, hogy – minő meglepetés! – folyamatosan, telitorokból hazudott a kormány médiája, így aztán most egymás után jelentetik meg a helyreigazításokat. (Megj.: és most szorgosan helyre igazítanak. Majd továbbra sem válogatva az eszközökben, ugyanúgy, mint eddig, minden szó nélkül gyártják tovább tudatosan és meghatározott céllal a lejárató, hazug híreiket.)

alhirek1.jpg

A fideszes média az április országgyűlési választások óta számos olyan állításával kapcso- latban jelentetett meg helyreigazítást, amelyek a választások előtti kampányának főbb pontjai voltak. Olyan helyreigazítások sora jelent meg, amelyekből kiderül, hogy az ere- deti cikkből még egy betű sem volt igaz. A sajtóperekből az is kiderül, hogy nem véletlen tévedésekről van szó – írja az Index. (Mindeközben a közpénzmédia hírhamisításaitól hangos a német sajtó is.)

Nem számít pár helyreigazítás és pár millió forint perköltség kifizetése, ha a hazugságok szisztematikus ismételgetése végül meghozza a párt sikerét.

Kifizetik, amit ki kell – persze közpénzből –, de akkor sem történik semmi, ha nagy ívben lesz@rják a jogerős ítéleteket. Itt tartunk tehát ma; a Fidesz mára tökéletesre fejlesztette a hazugsággyártást. A helyreigazításokat senki sem olvassa. Esetleg, netántán egy-két hónapra be kellene záratni a hazudozó médiákat, ha a bíróság megállapítja a hazug hír- gyártást. És akkor vagy nagy csend lenne, vagy kevesebbet hazudnának.

További szép estét mindenkinek.

P.s.: Olvasom, hogy centralizálni fogják a kormánymédiát, mert Orbánnak elege van. A fentiek alapján már most elég pontosan meg lehet jósolni, hogy milyen is lesz, és miről is  fog írni ez a központosított média. Újra lesz egy darab pártállami lap és egy tévé, és újra mi leszünk a legvidámabb barakk. Hurrá! (Erről a betervezett centralizálásról különben Szele Tamás írt tegnap egy nagyon szépet Központi Hírművek címmel, ajánlom minden- kinek elolvasásra.)

***

Más. Vagy nem is annyira: a bíróság szerint nem szükséges Czeglédy Csaba előzetes letartóztatás fenntartása, ötvenmillió forint óvadék letétele esetén szabadlábra helyez- nék. Az ügyészség fellebbezett – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t. Mert ugye az országban nincs veszélyesebb ember Czeglédy Csabánál. (via Városi Kurír)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7514208323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.08.29. 16:40:37

Atya Isten, nem minden média ballib??? Botrány!

Tájékozódj mielőtt elhiszed 2018.08.29. 16:43:05

Te Gyuri ?

Nem zavart 2002-2010 között hogy minden média ballib volt, és éppen Medgyessy javasolta a kérdésre, hogy miért, miszerint 'akinek TV kell vegyen magának'.

Meghát az igazság bajnokaként tetszelegni, jogerős elítéltként.... Nem is tudom.. Talán nem túl hiteles.

frikazojd · http://kocs.ma 2018.08.29. 18:29:04

@Tájékozódj mielőtt elhiszed: tudom hogy ez sivalkodást vált ki belőled, de 2010 előtt 60-40% volt az arány. most meg 10-90% a büdöskommunisták javára, azért nem mindegy.

Emmett Brown 2018.08.29. 19:05:42

@Tájékozódj mielőtt elhiszed: ha 12 éve ilyen lett volna a média, mint most, akkor még mindig Gyurcsány lenne a miniszterelnök.

2018.08.29. 20:03:44

Én azért azon is elgondolkodtam, hogy hogyan lehet valakinek 50 - Gyárfásnak meg ugye 100 - millió forintja óvadék címén. Én tisztességes kétkezi munkával sem keresek többet havi nettó 288.743 forintnál, ami ugye éves szinten sem éri el a 3 és fél millát.

Szóval erről is lehetne egyet cikkezni...
süti beállítások módosítása