Hunvald-blog

275. Embertelenék

2018. október 06. - HunvaldGyörgy

Alig egy hét múlva, október 15-én hatályba lép a hajléktalanságot büntető újabb törvény, akkortól tilos a hajléktalanoknak közterületen „életvitelszerűen tartózkodniuk”, derül ki a legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletből – írja 24.hu. A kipaterolt hajléktalan ingóságait azonban ideiglenesen tárolni kell valahol, ez a helyi önkormányzat vagy a rendőrség feladata lesz. A tárolhatatlannak ítélt dolgokat pedig megsemmisítik, ha azonban a hajléktalan a megsemmisítés után jelentkezik a tárgyaiért, akkor a vissza kell neki fizetni az ingóságai értékét. Ebből azonban levonják az ideiglenes tárolás és a megsemmisítés költségeit.

hajlektalan2018.jpg

Fotó: 24.hu / Neményi Márton

Hogy az isten verné meg, aki ezt kitalálta. A legtöbb esetben a raktározás, az adminisztráció, a ruhák elégetése, a mindehhez szükséges személyzet költségei meg fogják haladni a holmik értékét – még jó, ha a különbözetet nem kell a kifosztott hajléktalannak megfizetnie.
(via Lendvai Ildikó)

Elveszik azt a keveset is, amijük még van. Embertelen, gazember dolog ez. Ráadásul, az ellátásukat sem tudják megfelelően ellátni. Ezt pontosan tudom, mert meggondolatlanul valami kósza bürokrata kitalálta, hogy azok a szervezetek, akik az ellátásukban eddig is emberfeletti módon segítettek most az eddigi x óra helyett 2x órában lássák el őket.

Mindezt úgy, hogy ember nincs, és a Munka Törvénykönyve alapján a meglévő munka- társak nem is foglalkoztathatóak annyi órában, amit valami hülye fideszes kitalált. De ez őket nem érdekli, a lényeg, hogy a főnök 30 éve a megszokott módon repüljön. El kellene ezeket tiltani a keresztény szó használatától, mert közük nincs hozzá.

P.s.: Lassan beköszöntött a hideg idő, itt az ősz, közelít a tél. A Fidesz törvénye ugyan az ételosztást is tiltja, de akkor is folytatjuk azt az önkormányzat épülete előtt, mert – miköz- ben szinte az egész fideszes elit urizál és látványosan gazdagodik – egyre több a szegény ember. Már nem csak a hajléktalanság, hanem a nagycsaládosok és a nyugdíjasok anya- gi ellehetetlenülése is szembeötlő. Pedig Magyarországon nincsenek szegények. Meg éhezők sincsenek. Ezt maga a miniszterek elnöke mondta anno. Meg a sameszei azóta is.

Hunvald György

 ***

Október 15-től a hatóságok megsemmisíthetik a hajléktalanok "tárolhatatlan" ingóságait. Tényleg nem tudom, mire vonatkozik a jogszabály, vajon mi számít tárolhatatlannak. De ha egyszer is abban az országban egyetlen nyomorult szerencsétlennek a takaróját, magával hordott kopott-koszos pulóverét megsemmisítik, ahol Orbán Ráhel 12 milliós karórában érkezik meg a kötcsei piknikre, édesapja 17 milliárdos magángéppel repked meccsekre, férje meg több milliárdot visz haza a közösség pénzéből (…), akkor tényleg nevezzük át ezt a területet felcsúti kalandparknak. Mert az a hely a tiborczok partihelyszíne. Ahol meg takarót, teát visznek azoknak, akik fagyoskodnak, a leggyengébb honfitársaknak, na, az a hely Magyarország. (via Pető Péter)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2114285579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2018.10.07. 03:35:27

Hőn szeretett kormányunk már eddig is számtalan bizonyítékát adta, hogy empátiamentes, hogy embertelen.
A közmunkáért járó bér csökkentésétől a 10 éve változatlan nyugdíjminimum (28 500 Ft.) összegén át az otthonápolás siralmas térítéséig.
De ez így van jól.
2,8 millió állampolgár szerint.
süti beállítások módosítása