Hunvald-blog

283. Visszatért

2018. október 30. - HunvaldBlog

“I’m back” (A. Schwarzenegger) 

Tegnap – a Balog Zoltán lemondása miatt megüresedett országgyűlési képviselői helyet – Budai Gyula, egykori elszámoltatási kormánybiztos, majd dinnyecsősz kapta meg, és ült be a Fidesz-frakcióba. Áprilisban ugyan ez a sármos, megnyerő személyiség kipotyogott a választáson, de most visszahozták; régebben is mindent megért az általa gátlástalanul folytatott rágalomhadjárat – lehet, hogy most is. Újra. Meg újra.

budai_simonka_dinnye.jpg

Budai Gyula és Simonka György 2012-ben, amikor még együtt kartelleztek.
(Fotó: Neményi Márton)

Slussz poén volt, hogy Budai reaktiválása után a tisztelt Ház rögtön dönthetett Simonka György (szintén dinnyecsősz) mentelmi jogának felfüggesztéséről is. Őt bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más egyéb bűncselekmények ügyében gyanúsítottként hallgatná ki az ügyészség.

Visszatérve a jó Budaihoz, meg az ő munkásságához: a nevéhez köthető ügyek közül kie- melkedik az elszámoltatás ürügyén végzett, koncepciós perekkel tarkított tevékenysége, amikor is majd' minden ellenzékit megvádolt valamivel, még véletlenül sem nem törődve azzal, hogy állításai legalább nyomokban tartalmazzanak némi igazságot.

"A magyar emberek jövője elszámoltatás nélkül nem lehet sikeres” – adott iránymutatást még 2010 márciusában Orbán Viktor. Sukoró, Budapest Airport, Bábolna, Malév, BKV, Erzsébetváros, majd kémper, nokiás- és viszkisdoboz – címszavak, amelyek a leggyakrabban hangzottak el. Az elszámoltatást eleinte Papcsák Ferenc, majd Budai Gyula menedzselte. Budai, az egykori katonai ügyész 2012 augusztusáig volt elszámoltatási biztos, ám "eredményességben" nem múlta felül elődjét. Ugyan 1442 ügyet vizsgált, és ebből 61 esetben feljelentést is tett, ám ezen ügyekből alig került néhány bírósági szakba. Csak a sz@r maradt utána, miközben családokat, életeket tett tönkre – gondolkodás nélkül.

Mit ne mondjak, tényleg már csak ő hiányzott a T. Házból.

***

Budai Gyula 1997-től Fidesz-tag, de sokáig csak szakértőként, ill. a szövetséges MAGOSZ igazgatójaként dolgozott. Az Országgyűlésbe 2010-ben került be a nagykállói választó- kerületből. Sokáig a párt ökle szerepet játszotta, megszólalásai és vádaskodása miatt számos per indult ellene. Emlékezetes, hogy 2012-ben nyilvánosan kellett bocsánatot kérnie két korábbi kormányfőtől, Bajnai Gordontól és Gyurcsány Ferenctől, akiket hamis tanúzással vádolt meg. 2012. március 1-től a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára volt, a magyar dinnye reklámarca, ezt a tisztséget 2014 júniusáig töltötte be. 2014 augusztusában a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosa lett. 2018-ban a 146. helyen szerepelt a Fidesz-KDNP közös országos listáján. (Népszava)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1314334471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2018.10.31. 04:25:11

"Mit ne mondjak, tényleg már csak ő hiányzott a T. Házból."
Egyetértek.
Nélküle olyan fakó a kép amit a Fidesz-KDNP képviselői mutatnak.
Így teljesebb.
A setétség.
Is.
süti beállítások módosítása