Hunvald-blog

363. Állítólag képesek tanulni

2019. június 28. - HunvaldBlog

Lezajlott, megvolt az ellenzéki előválasztás Budapesten, Karácsony Gergely győzött, így most már ő az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje az önkormányzati választáson. Karácsony szerdán, az előválasztás eredményének tudatában azt mondta, hogy “nincs több politikai szarkavarás”, majd csütörtöki sajtótájékoztatóján jelezte: az előválasztás után mindössze tizenkét órára van szükség ahhoz, hogy az ellenzéki pártok közötti bi- zalmi problémákat megoldják, és közös kampánycsapattal vágjanak neki a választásnak. Úgy legyen.

elobalasztas2019-blaha2.jpg

Nem is írnék többet most így a nyári uborkaszezon előtt; itt van négy vélemény az előválasztásról, annak eredményéről és az előtte/közben/utána történtekről (a linkekre kattintva a teljes bejegyzés elolvasható):

Partizán: Jó dolog volt ez az előválasztás, és örülök Karácsony Gergely sikerének! De van valami, amiről kénytelenek leszünk beszélni. Az EP választás óta az ellenzék nem-DK-s részében folyamatosan zajlik egy össznépi töprengés arról, hogy jó-e az, hogy Gyurcsány Ferencet rehabilitálták a választók – egyáltalán, hogy ez az eredmény rehabilitáció-e?

Kárpáti Gábor az Indexen: Az elején én is csak legyintettem az egészre, hogy egy újabb érdektelen, felesleges bohóckodás az egész, mint szinte minden, ami az ellenzéknél történik, de mostanra már inkább azt gondolom, hogy az összes bénaságával együtt ez mégis csak jobb, mint amikor ki tudja, kik, ki tudja, mi alapján dobálják be az esélytelenebbnél esélytelenebb jelölteket a tuti bukóba.

PuPu blogja: A demokráciának jót tett talán ez az előválasztás, már persze, ha a résztve- vők betartják ígéretüket, és nem derül ki, hogy az csak ma estére szólt. (…) Reményked- jünk, habár a mi politikusaink olyanok, mint a kiselefántok, nehezen tanulnak, viszont könnyen felejtenek. Az se ártana, ha a választó is megtanulná végre, mi a demokrácia, és most tiszteletben tartaná a többségi döntést, és annak megfelelően járna el.

Török Gábor elemez: Párthovatartozástól függetlenül minden ellenzéki boldog lehet, pártjaikról ugyanis kiderült, hogy nem feltétlenül vannak beoltva a tanulás ellen, s ha lassan is, de képesek helyes következtetéseket levonni. Az ellenzéki szavazók egyébként előbb kapcsoltak, mint a pártjaik. Sokkal korábban kezdtek közös jelöltekben gondolkodni. Hét-nyolc év spéttel a politikusaik is eljutottak ide. (…) De ezt leszámítva elmondható: az előválasztáson mégiscsak jelentős dolog történt.

Lehet tehát készülődni az őszi önkormányzati választásra. Apropó, ősz, önkormányzat meg választás. Ha már kiderült – legalább is Török Gábor szerint kiderült – hogy az ellen- zéki pártok/politikusok nem feltétlenül vannak beoltva a tanulás ellen, a végire itt egy megfontolandó hozzászólás az Uj7 2019 fb-csoport oldaláról: a kerületben (is) „egy helyi előválasztás például segítene optimalizálni a jelöltet.”

Valóban segítene. Persze csak ha Török Gábornak igaza van a tanulással kapcsolatban…

***

Mint ahogy már köztudott: Karácsony Gergely nyerte a budapesti előválasztást 48,9 szá- zalékkal, a 68 363 szavazatból 33 356 szavazatot szerzett. Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció jelöltje, 25 093 szavazatot kapott, ez 36,8 százalékot jelent, míg a momentumos Kerpel-Fronius Gábor 9792 voksot gyűjtött be, ami 14,3 százaléknak felel meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6114916866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása