Hunvald-blog

404. Egy kicsit túltolták

2019. október 25. - HunvaldGyörgy

Szűk két hét telt el az önkormányzati választás óta, úgy néz ki, hogy a dolgok mára nagyjából rendeződnek, lassan véget ér a választás utáni kavarás, és ha kelletlenül is, de elkezdődött az átadás-átvétel Józsefvárosban, Erzsébetvárosban és a többi budapesti kerületben. Mondjuk Baranyi Krisztinát tök üres irattartók fogadták a IX. kerületben a polgármester titkárságán – Bácskai meg igencsak morcos volt –, nálunk pedig egy tucatnyi ember mondott fel; a teljes jegyzői iroda és az előző polgármesteri kabinet 8-9 embere is távozott. (Megj.: mondjuk váltáskor a jegyző cseréje mindenképp indokolt, a többieknek meg biztos van jobb állásajánlata…)

baranyi_bacskai2019.jpg

Kis színes tegnapról: Az iratzúzók kocsija a polgármesteri hivatal előtt parkolt. A polgármester gyorsan fotózott és kérdezett. "Megkérdeztem, azt mondták csak kávézni álltak meg, nem ide jöttek" – hangzott a megnyugtató válasz, amit a frissen megválasztott ferencvárosi polgármester meg is osztott a Facebookon.

És ha már választás, itt van egy érdekes elemzés a HVG-n. Kicsit hosszúra sikeredett, de érdemes elolvasni: Önkormányzati választások számai: hallgat a mély - A meglepőnek tartott önkormányzati választás után az ellenzéki közvélemény érzülete és a voksolás által kirajzolt valóságos kép nagyon eltér egymástól. A tarka nagyvárosi világ alatt egy szinte mozdulatlan Magyarország található, a politikai erőviszonyok pedig jóformán megegyeznek az egyik korábbi választásokat követővel.

Ennyit mára, további szép estét, kellemes hétvégét mindenkinek.

Hunvald György

***

És ha már olvasunk, olvassunk erről is, nem, nem a „bulinegyedről”, hanem tízezrek lak- helyéről: A bulinegyed új polgármesterei azt ígérik, minden sokkal jobb lesz. Új vezetés alá kerül Erzsébetváros és Terézváros. Soproni Tamás és Niedermüller Péter is az éjszakai élet megregulázásában hisz, bár az erősen buliellenes lakók vágyai nem biztos, hogy mind teljesülnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr9015263094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása