Hunvald-blog

429. Újra megpróbálják

2020. január 11. - HunvaldBlog

Nem kell félni, mert a Jóisten emeletekkel magasabban lakozik, és nevet ezeken, akik lába zsámolya alatt istenkednek.” (Iványi Gábor 2017.) 

Iványi Gábor lelkész, a Magyar Evangéliumi Testvérközösség és az Oltalom Alapítvány vezetője karácsonyi interjúja után most a 168 órának beszélt közössége helyzetéről, ill. arról, hogy újra az Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) fordulnak. Merthogy nem hajlandóak beletörődni abba, hogy a kormány megfosztotta őket az egyházi státuszuktól és mindentől, ami ezzel jár(na). El szeretnék érni, hogy az EJEB jogerős ítélete értelmében visszakapják elismert egyházukat – és végre hagyják őket békén dolgozni.

ivanyi2018.jpg

Nem számít, hogy az Alkotmánybíróság mellett több külföldi szervezet is kimondta, hogy a MET-et jogsértő módon fosztották meg egyházi státuszuktól és kárpótlást érdemelnek, semmi nem történt. Iványi egyháza megfelel az összes törvényi feltételnek, mégsem kaphat egy vasat sem az egyszázalékos felajánlásokból. Hogy miért nem? Mert csak. A keresztény nemzeti kormány így döntött és kész. Noha az egyház éves költségvetése 4 milliárd forint körül mozog, ebből az állam szinte semmit nem biztosít. Még úgy sem, hogy legalább 3 milliárd forinttal tartozik feléjük. (via Kolozsvári Szalonna)

Most tehát – a magyar állammal szemben már ezerszer megnyert perekkel a hátuk mö- gött – újra megpróbálják jogaik visszaszerzését. Addig meg – ha nehezen is, de – teszik a dolgukat, működnek. Ételt, ruhát osztanak, rászoruló embereken, gyerekeken segítenek.

Teszik mindezt Európa közepén, ahol jelenleg a kormány nem hajlandó betartani az uniós elveket, és ahol minden Orbán Viktor kegyelméből történik.

***

Az 1981-ben alapított, az egyházi jogaitól 2011-ben megfosztott közösség mellett három alkotmánybírósági döntés, a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának a magyar államot elmarasztaló ítélete és az Egyesült Államok kormányának figyelmeztetése áll. A kormány mindezek ellenére sem hajlandó visszaadni Iványiék jogait és a jogfosztásból eredő, immár több milliárdos elmaradt támogatását sem. (168 óra)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4615404394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása