Hunvald-blog

449. "Kontaktkutatások"

2020. március 10. - HunvaldBlog

A vasárnapi sajtótájékoztatón Lakatos Tibor, aki az operatív törzs "vezetője" (bármit is jelentsen ez), elmondta, hogy van két újabb vírusfertőzött: az idős bácsi felesége és az egyik iráni diák élettársa — ez utóbbit "kontaktkutatások" eredményeként találták meg.

kormanyinfo4.jpg

Érdekelne, konkrétan hány kontaktkutatás kellett e kapcsolat felderítéséhez. Amikor én jártam efféle iskolába (igaz, ez még az ezredfordulón volt), akkor a feleségeket, gyere- keket, élettársakat — általában mindenkit, aki a fertőzöttel közös háztartásban élt — még egyáltalán nem kutatták, hanem automatikusan bevitték a karanténba, megcsinálták a tesztet, és már közben elkezdték kérdezgetni, hogy ugyan, kivel találkozott az elmúlt napokban. Viszont akkor még nem voltak olyan szép magyar nemzeti szavaink, mint "kontaktkutatás".

Meglehetős valószínűséggel kiderült, miért is lett eredménytelen első kanyarban az iráni diákok kikérdezése, miért nem mondta meg egyikük, hogy hová is jár egyetemre — hát azért, mert nem értették a kérdéseket. A szorgos kontaktkutatók ugyanis magyarul faggatták őket: nem volt közöttük olyan, aki akár a diákok anyanyelvén, akár angolul tudott volna.

Azt viszont le tudták szögezni, hogy "szigorú fegyelemre van szükség a felsőoktatási intézmények és a hallgatók, oktatók részéről". A szigorú fegyelem megkövetelése egyébként is erőssége ennek a csapatnak, aminek eszközeként bűncselekménnyel, bevándorlási hivatallal stb. fenyegetik azokat, akik megvizsgálását korábban megtagadták.

Meg is jelentek a látencia első jelei: a hazánkban tartózkodó külföldiekben nő a hajlam arra, hogy elrejtőzzenek az arrogáns, erőszakos, a megértés jeleit nyomokban sem mutató "hatóságok" elől.

Fügedi Ubul

***

23 ország közül csak Örményországban végeztek eddig el kevesebb korona PCR tesztet, mint Magyarországon. (A táblázatban az első oszlopban az elvégzett vizsgálatok száma, a második sorban a dátum, amikorról az adat származik, az utolsó sor az egymillió lakos számra elvégzett vizsgálatok száma). A tesztek számával valami nagyon nagy probléma van. Vagy ennyire fantasztikus az operatív törzsünk, vagy ennyire bűnösen rosszul működik a járványvédelmünk. (via Hadházy Ákos)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8115513726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása