Hunvald-blog

469. Hétvégi rövid (15)

2020. május 10. - HunvaldBlog

 A járványhelyzetre hivatkozva a kormány 1 milliárd 125 millió forint
fejlesztési támogatást vont el Józsefvárostól.

Más. Ja, nem is. Vagy de. Azt írja a 444.hu, hogy Lénárd András, a Tiltott Csíki Sört gyártó székelyföldi cég vezetőjének érdekeltsége magyarországi közpénzből 1,7 milliárd forint támogatást kap arra, hogy felhúzzon egy sörkorcsolya-gyárat Székelyföldön.

csiki_lenart.jpg

Megj.: A veszélyhelyzet bejelentése óta 9 milliárd forintot költött a kormány sporttámogatásokra.

Műkorcsolya, gyorskorcsolya, sörkorcsolya. Van már helye a Józsefvárostól elvont pénznek! A felhatalmazási törvény új sikertörténete! Diplomáciai bravúr!

P.s.: Dzsudzsák is lenni magyar diplomat, neki is van diplomata útlevele, nem csak Lénártnak. A külügyminisztérium magyarázata szerint azért, mert Dzsudzsák a magyar labdarúgó válogatott csapatkapitánya. Csakhogy a Blikk szerint a dokumentum kiállításához arra van szükség, hogy a külügy engedélyezze, és az illető a hivatalos kritérium szerint diplomáciai küldetést teljesítsen. Azt viszont nem tudni, hogy Dzsudzsáknál mi ez a küldetés. Vagy a Csíki Sört gyártó Lénártnak…

***

A Magyar Hang pénteki cikkéből kiderül az is, hogy a székelyföldi vállalkozó magyar kormányzati kapcsolataival diplomata útlevelet is szerzett magának 2019-ben. Ami azért jöhetett nagyon jól neki, mert 2001-ben elfogta az amerikai rendőrség, miközben három nőt próbált átcsempészni az amerikai-kanadai határon. 50 ezer dolláros óvadék fejében engedte csak meg a bíróság, hogy szabadlábon védekezzen, de erre se került sor, elme- nekült az amerikai igazságszolgáltatás elől. (via 444.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6015678422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása