Hunvald-blog

479. Legyenek nagy raktárak!

2020. június 09. - HunvaldBlog

Csak a múlt héten újabb 1800 lélegeztetőgép érkezett Kínából. Erről Szijjártó Péter külügyminiszter számolt be vasárnap. (444.hu)

Legyenek bennük polcok meg rekeszek! Mindegyik legyen tele nagy dobozokkal! Legyenek köztük közlekedő folyosók! (Ezek legyenek elég szélesek ahhoz, hogy a fotósok rendesen oda tudjanak férni a kameráikkal és elég hosszúak ahhoz, hogy a végtelenség benyomását keltsék a képeken.)

lelegeztetogep1.jpg

Hiába no, sok mindenre kell figyelnie egy ilyen operatív törzsnek. De ha mindez megvan, elmondhatjuk, hogy elég jól felkészültünk azokra a dolgokra, amelyektől éppen rettegni kell. És ez parancs.

*

Amellett, hogy a világjárvány miatti többletkiadásokra pénzt kér az EU-tól, szívesen alakítana ki raktárat is az EU számára az uniós forrásból beszerzett lélegeztetőgép-készlet tárolására.

*

P.s.: Újságíró: Hogyan számították ki, hogy nyolcezer lélegeztető gépre lesz szükség?
KM: Négyezret megszoroztunk kettővel, és ez lett az eredmény. Bármikor ellenőrizhetik.

Fügedi Ubul

***

Ezerszámra veszi a kormány Kínából a lélegeztetőgépeket – A külügyminiszter összesítést nem adott, de a korábbi bejelentései alapján eddig legalább 6500 lélegeztetőgép érkezett Kínából. Ez óriási szám ahhoz képest, hogy eddig összesen 4014 embernél mutatták ki igazoltan a Covid-19-et Magyarországon. Most vasárnap, amikor Szijjártó az újabb szállít- mányokról adott hírt, Magyarországon 386 koronavírusos beteget ápoltak kórházban, közülük mindössze 21-en voltak lélegeztetőgépen. (444.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1815771154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása