Hunvald-blog

484. Méghogy nem vetemednek

2020. június 24. - HunvaldBlog

Index: "Híreket mondunk. Rosszakat. Olyan befolyás ért minket, amelynek vége a szerkesztőség megszűnése. Aggódunk, hogy egy csapásra, egy szervezeti váltással elvesznek azok az értékek is, amelyek miatt ma az Index az ország legnagyobb és legolvasottabb lapja lett." Vasárnap este átállította a szerkesztőség a címlapról is elérhető függetlenség-barométerét az Index. Az inga az eddigi Független tartományból a Veszélyben tartományba került át.

orban_sohasem.jpg

Kedves Kormánypártok és kedves Szimpatizánsaik, Szavazóik! Csupán szelíden szeretnék érdeklődni, hogy tényleg semmit sem tanultatok az Origo esetéből (az egyik legjobb magyarországi hírportál volt, mielőtt megszereztétek és tönkretettétek) -- tényleg úgy gondoljátok, hogy ha csináltok az Indexből egy Origo2-t, akkor azt olvasni fogja az eddigi közönség? Csak szeretném látni, hogy mi a dolog értelme. Az egyszerű elhallgattatás, mint ahogy bezárattátok a Népszabadságot? Ez lenne a végső cél?

Ettől a balliberális olvasóközönség nem fog megszűnni (mégha mégoly nagyon is szeretnétek ezt) -- vagy az is öröm és kielégülés, ha eggyel kevesebb megszólalási fórum jut a balliberális térfélnek?... "Sekély e kéj!"

Marosén Bence Péter

P.s.: Juj, de kíváncsi vagyok, hogy az Orbán-cselédség, Varga Judit, Kovács Zoltán, Novák Katalin, Hollik István és a többi kiválóság hogyan fogja elmagyarázni, hogy az országban rohadt nagy a demokrácia, kérjen bocsánatot tőlük mindenki, aki csak szembejön, s hogy szépen felhizlalt és kitartott magánzóik által, amilyen ez a Vaszily Miklós nevű Fideszes sajtóhóhér és bérkilövő, szóval a dróton rángatott különféle marionettbábuk közreműködésével, pont úgy, ahogy tették ezt például az ország legnagyobb példányszámú napilapjával, a Népszabadsággal, most meg épp a legnagyobb internetes hírportállal, az Indexszel készülnek megtenni, hogy tudniillik eszük ágában sincs arra vetemedni, hogy elhallgattassák azt, aki nem ért egyet velük. (via Gábor György)

***

Tóta W. Árpád: Az uraságnak nem tetszik a tükör, ha nem görbe. Én akkor jöttem el, amikor az első roham éreztette a hatását. Abból még vissza lehetett jönni, de a tulajdon- viszonyok és az autonómia foka azóta is folyamatosan kérdéses volt. A szerkesztőség feletti szféra egyszerre volt puskaporos hordó és Schrödinger macskásdoboza.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8915913242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása