Hunvald-blog

645. A fordított Robin Hood

Orbanisztán működése.

2021. november 19. - HunvaldBlog

A múlt héten elfogadott igazságügyi törvénymódosító-csomag részeként változnak a kisajátítás szabályai. Hamarosan cserelakás nélkül is kisajátíthat az állam.  (Mérce, Utcajogász

A cserelakás elhagyása megalapozza a "kártalanítás" korlátlan csökkentését. Rákerestem a "közérdekű beruházás" kifejezésre.

siklo_gellerthegy.jpg

Az első 5 találat:

  • Dél-budai Centrumkórház (oké)
  • Budapest Diákváros
  • a Pénzügyminisztérium Várba költöztetése
  • az új Közlekedési Múzeum építése
  • a Gellérthegyi Sikló

A diákváros története napnál világosabban világít rá arra a lehetőségre, hogy a kisajátítás után a program leállítható, de a megszerzett lakások az állam tulajdonában maradnak.

Ügyes.

Fügedi Ubul

*

A kormány által előterjesztett és a múlt héten elfogadott új szabályok szerint azonban a kisajátítást kérő nem köteles cserelakás felajánlására. A módosítás lényege, hogy ha az állam, önkormányzat, azaz a kisajátítást kérő nyilatkozik, hogy nem tud felajánlani lakást és valószínűsíti, hogy a cserelakás felajánlása miatt a kisajátítás elhúzódna, akkor nem köteles cserelakást biztosítania. (…) ...maradna tehát a kártalanítási összeg, amit vita esetén a bíróság határoz meg, általában szakértő véleménye alapján. A kormány indok- lása szerint a módosításra a közérdekű beruházások védelme érdekében van szükség. (via Utcajogász)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr616760108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása