Hunvald-blog

665. Hej ügyészek, ügyészek II.

Ez nem mindenki szerint van rendben.

2022. január 21. - HunvaldGyörgy

Elutasították a Völner-ügyben eljáró ügyészek ellen tett feljelentést. (24.hu

Az eljárási törvény rendelkezései alapján, a fokozatosság és az arányosság elve azt is magában foglalja, hogy kényszerintézkedés alkalmazására csak akkor kerülhet sor, ha az elérni kívánt cél kényszerintézkedés alkalmazása nélkül nem biztosítható. A letartóztatás ugyanis nem cél, hanem eszköz, így az eljáró ügyésznek, bírónak mindig mérlegelnie kell azt, szükséges-e a letartóztatás a büntetőeljárás eredményes lefolytatásához.– olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében.

volner3.jpg

Hatalmas evolúciós ugrás figyelhető meg az ügyészek munkájában, ha fideszesről van szó. Ugye jól emlékszem, hogy az elmúlt 11 évben egyetlen fideszes parlamenti képvise- lőt sem tartóztattak le, pedig nagy súlyú bűncselekményekkel gyanúsították őket.

Visszatérve a hírre: a Fővárosi Nyomozó Ügyészség elutasította a Völner-ügyben eljáró ügyészek ellen tett feljelentést. Mint köztudott a DK feljelentette hivatali visszaélés miatt, a Központi Nyomozó Főügyészség ügyben eljáró ügyészét, illetve ügyészeit, akik azzal szegték meg hivatali kötelességüket, hogy nem indítványozták dr. Völner Pál gyanúsítot- tal szemben személyi szabadságot érintő kényszerintézkedést, és ezzel jogtalan előnyhöz kívánták juttatni dr. Völner Pál gyanúsítottat.

A Fővárosi Nyomozó Főügyészség vezetője ma dr. Végh Tamás vezető ügyész. Állíthatom, hogy az a szervezet, amelynek a vezetője korábban a Központi Nyomozó Főügyészségen dolgozott, egészen biztosan elfogult, amikor a korábbi munkahelyén dolgozó kollégái feltételezett bűncselekményeit kell(ene) elbírálnia. Ez leképezi a magyar ügyészség jelen állapotát, már a látszatra sem adnak. Ez a "jó" ember ugyanis 2009-ben ügyészségi titkár volt az ügyemben, a Központi Nyomozó Főügyészségen. Szorgos alak volt, házkutatás stb. — látszott rajta, hogy örömmel és élvezettel végzi „munkáját”. A Harry Potterben dementor* lett volna a főnökével együtt.  

*A dementorok a legvisszataszítóbb lények közé tartoznak, akiket valaha a hátán hordott a föld. Amerre járnak, kiszívják a levegőből a békét, a reményt és a boldogságot. A dementor, ha megteheti, addig élősködik rajtad, amíg olyanná nem válsz, mint ő maga: lelketlenné és gonosszá. (Wikipédia)

Apropó, korábban már írtam arról, hogy milyen fantasztikus karriert futottak be azok az ügyészek, akik 2010 előtt mindent (ebbe tényleg minden beletartozik) megtettek, amikor a Fidesz politikai ellenfeleit kellett lecsukni. Fazekas Géza pl. pillanatok alatt a Legfőbb Ügyészségen termett, ez a Végh Tamás, aki a Biszku-perben életfogytiglant kért Biszkura és az ügy gazdája lett, 2013-ban már a Budapesti Nyomozó Ügyészség vezetőhelyettes ügyésze volt.

Annyira jó lenne, ha ezt az ügyészséget — úgy, ahogy van — egyszer elszámoltatnák! De ez csak vágyálom. Vagy nem.

Hunvald György

P.s.: Az, hogy Völner Pál még mindig szabadlábon védekezhet, nem mindenki szerint van rendben. Gatter László, a Fővárosi Bíróság korábbi elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában nemrég úgy fogalmazott: „Nincs rendben, hogy szabadlábon van, azt kell mon- danom. Magam is védek olyan magyar állampolgárt, akit korrupcióval gyanúsított meg az Ügyészség, és ennek ellenére hat hónapig volt letartóztatásban, nem ekkora súlyú korrupciós ügyről beszélünk, tessék érteni, sokkal kisebb súlyú”.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6316820836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása