Hunvald-blog

696. Szégyenszemre itt tartunk

2022. május 04. - HunvaldBlog

Karlendítve fotózkodtak, majd levizelték a zsinagógát (Népszava

A rendőrség azonosította és csoportos garázdaság miatt kihallgatta azokat a fiatalokat, akik május elsején hajnalban a Dohány utcai zsinagóga oldalában matt részegen Sieg Heil-t kiabáltak, náci karlendítettek, szemetet dobáltak, kukát rugdostak majd levizelték az épület falát. Nem turisták voltak. (A videót az Élhető Erzsébetváros Facebook-csoport egyik tagja készítette a lakása ablakából.)

zsinagoga1.jpg

A járvány alatt sem volt igazán pihenőjük a bulinegyed lakóinak. Bár szinte alig volt turista, a "rezidens"  bulikázók is majdnem akkora zajt meg koszt voltak képesek előállítani, mint külföldi társaik. És ahogyan oldják fel sorban az utazási tilalmakat, minden olyan, mint régen. Hajnalig üvöltöző hordák, térdig érő szemét, letört visszapillantók és oldalbavizelt házfalak. (Ja, meg k@vák, drog, krúzoló taxisok.) – ittlakunk.hu

Szégyenszemre itt tartunk. Egy európai minőségű(nek álmodozott) kulturális negyedben.

P.s.: az meg külön „aranyos”, ahogy a polgármester kissé sértődötten szemrehány a felvétel készítőjének, hogy videózás helyett – ami alá volt mersze még zenét is vágni – miért nem tett azonnal rendőrségi feljelentést. Nem hiszem, hogy egy polgármesternek ilyen gyalázatos esetben – a mécsesgyújtás mellett – a választópolgárok kioktatása lenne a legfontosabb feladata.

*

Ez nem garázdaság, ez sokkal súlyosabb, kegyeletsértés. A készítőt köszönet illeti és a Szombatot is , hogy közzétette . Ha Niedermüller Péter hagyja , hogy ezt egyszerű garázdaságként kezeljek, szégyellje magát . A feljelentés Vajnai Attila részéről tegnap már megtörtént kegyeletsértés miatt. (via Noé Krisztina)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5217824089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Randy Marsch 2022.05.05. 22:03:10

minden évben van pár ilyen hülye. kár megint elkezdeni álrettegni.

Alick 2022.05.05. 23:12:46

Az Azov gárda tárt karokkal várja a srácokat.

Maxval nem birca 2022.05.05. 23:44:13

@Randy Marsch: Egyetértek. Ugyanakkor a srácokat agyba főbe kell verni, hogy egy hétig ne tudjonak felkelni,aztán meggondolják hogy miket ugatnak részegen !

body_andras 2022.05.06. 08:55:48

Nos, ez garázdaság. Első sorban azért baj, mert kiemelt turisztikai desztináció és műemlék volt az "áldozat". Meg se kellene történnie ilyennek, minimum a Fővrosnak az ilyen helyeket 0-24 védelemmel kéne őriznie. Igaza van a polgármesternek, de visszakézből kaphatna szemrehányást azért, mert a kerület eddig mit is tett a kiemelten jelentős műemlékek védelméért? Naugye.
Amit nem tartok bölcs lépésnek, az hogy most felújuljon a "díszrettegés", és a garázdaságon túl megint 20. századi sérelmeken lovagoljon, ill. a világon minden emberre nézve sértő módon egy etnikai/vallási csoport mindenek felett álló fontosságúnak kiáltsa ki magát. Mert nem azok.
Legyenek ezek a hülyegyerekek előállítva, felelősségre vonva, és következetesen bárhol hasonló horderejű garázdaságért történjen pontosan ugyanez. Ennyi.
A kegyeletsértés konkrétan halott emberek fizikai vagy szellemi emlékének a sértése, ha jól tudom. (Majd jól kioktat a nap okostojása erről, már várom.) A nemrégiben lepisált homlokzaton netán urnák, síremlékek vannak a falon túl? Mert ha nem, akkor ez nem kegyeletsértés, csak pronyóság.
@Maxval nem birca: Ha már önbíráskodás, akkor legyen arányos. Hugyozzák le az ő házuk oldalát is. Nem hiszem hogy verés jár annak aki nem vert meg senkit.

Andy73 2022.05.06. 09:34:12

Meglepő, hogy nincs bekamerazva a környék. A legtöbb frekventált helyen van térfigyelő kamera. Pont itt nincs, hogy magánszemélynek kell felvenni az esetet? Normális esetben két percen belül a helyszínen van a rendőrség, vagy eleve ott van.

Andy73 2022.05.06. 09:38:38

@body_andras: ha jól tudom, van olyan törvény, ami alapjan ezért börtönbüntetés jár, de lehet, hogy felfüggesztettel megúszhatják.

amier 2022.05.06. 09:57:55

@body_andras: A templom Wesselényi utcáig terjedő nyitott kertje egy nagy tömegsír, itt temették el a II. világháború alatt a gettóban meghalt több tízezer áldozatot.

belekotty 2022.05.06. 10:14:01

Pár részeg idiótábol nem kell komoly következtetéseket levonni. A törvény sújtson le rájuk és ennyi.

midnight coder 2022.05.08. 08:36:01

Szerintem a Választott Nép átlagpolgára sokkal nagyobb biztonságban érezheti magát idehaza, mint egy random nyugat-európai nagyvárosban.

Szemetet dobáltak? Kukát rugdostak? Ja, igen ez egy ilyen város. És egy ilyen ország. Egy random pesti utcán több szétdobált szemetet találsz mint egy random balti államban.
süti beállítások módosítása