Hunvald-blog

728. Tévedők és tévedhetetlenek

2022. augusztus 23. - HunvaldGyörgy

– Szereti a mi nagy bölcs vezérünket?
– Hát hogyne.
– Akkor nem lehet baj. (A tanú c. filmből.)

A kormány illetékes minisztere azonnali hatállyal felmentette az Országos Meteorológiai Szolgálat elnökét és a szervezet szakmai elnökhelyettesét. Nem indokolta, de valószínű- leg azért mert a tűzijátékot nem tudták megtartani az OMSZ előrejelzése miatt. Merthogy az időjárás másként alakult.

tanu4.jpg

Mondjuk az időjárást nem az ember dönti el, hogy milyen lesz, de egy jó diktatúrában, így nálunk a Kárpát-medencében mindennek megvan a felelőse. Az időjárásnak is. Hogy is mondta Virág elvtárs?

Mutasson nekem egyetlen embert ebben a tetves országban, akire ha kell, 5 perc alatt nem bizonyítom rá, hogy bűnös! Magára is, magamra is, mindenkire!

Lefordítva:

– Bástya elvtárs (Orbán) már megbocsátott. A jegyszedőt (OMSZ) internáltuk, ő felel az egész incidensért.
– De hát ő nem tehet semmiről! Én nem tudtam a vonalat!
– A jegyszedőnek az anyja egy malomtulajdonos kulák szeretője volt. Bevallotta.

Az OMSZ is "bevallotta", tegnap egyébként bocsánatot is kért, amiért a számításaik végül nem igazolódtak be, de kihangsúlyozták, hogy ez a bizonytalansági faktor a szakma vele- járója. Ennek ellenére elfújta őket a diktatúra büdös szele.

Azért nem mindennel van így ez a mi kis diktatúránk. Bástya elvtárs ma is aktív és folya- matosan hibázik a jóslataival, pedig ő nem is meteorológus. Nem jött be Orbán Viktor riogató jóslata, nem jött közelebb Magyarországhoz a háború. (A min.elnök korábban arról beszélt, hogy a háborús zóna sokkal gyorsan közeledik majd. De itt van ez is Ferenc pápától: "Orbán Viktor azt mondta nekem, május kilencedikén véget érhet a háború."

Mert ha a vezér téved, akkor sem ő téved. Mert ő tévedhetetlen. Ugye?

Hunvald György

P.s.: Úgy látszik sokaknak szintén A tanú jutott eszébe minderről. Nem véletlenül...

*

A szovjet meteorológiai szolgálat igazgatóját 1934-ben börtönbe zárták néhány előrejelzés miatt. Hiába volt az utolsó pillanatig esélyes, hogy vihar lesz augusztus 20-án, a kormány hétfőn kirúgta az Országos Meteorológiai Szolgálat elnökét és szakmai elnökhelyettesét. A hír egy szovjet meteorológus esetét juttatta Nyáry Krisztián író eszébe. (via Telex)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6717914527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása