Hunvald-blog

739. Életkép – ez itt a XXI. század

2022. szeptember 29. - HunvaldGyörgy

2022. szeptember 29.: életkép Erzsébetvárosból. Hurrá, fényes nappal már egér is falatozik boldogan és önfeledten a Péterfy Sándor utcában. Most aztán már tényleg mindenünk van!

eger_utca1.jpg

Anno rendszeresek voltak az egér- és patkányirtások a kerületben, akkoriban a rágcsálók elleni védelem a Fővárosi Önkormányzat feladata volt, és a bábolnaiak csinálták. Mi meg pluszban rendeltünk irtást, amikor szóltak a lakók. Nem is láttunk patkányt akkoriban, nemhogy egeret fényes nappal az utcán. (Megj.: az egér nem szeret szabadtéren serte- pertélni, ilyet csak akkor tesz, ha valahol túlszaporodott.)

Azóta "töretlen a fejlődésünk". Ez itt a XXI. század – ezekkel az állapotokkal.

Hunvald György

P.s.: Persze, lehet mondani, mindez demagógia, hangulatkeltés. Nem annak szántam, de az, hogy nappal látható és fotózható egér egy belső kerületben az utcán, nem magától értetődő. Annak idején a vezetői értekezleteken azonnal felmerült, ha pl. extra patkány- irtás kellett. És azért tudtunk róla, mert a képviselők akkoriban nem csak telefonon voltak elérhetőek, hanem havonta több alkalommal személyes kapcsolatuk volt a lakossággal, és döntően itt laktak Erzsébetvárosban. Ergo a nap 24 órájában találkozhatott velük az itt lakó, nem csak a fogadó óráján.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3517943274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása