Hunvald-blog

749. Mit találtam 2006-ból…

2022. október 30. - HunvaldGyörgy

Az országban elsőként vezettük be ekkor a kerületi lakók gyermekeinek az ingyenes jogosítvány megszerzését. Ne tévesszük össze a mai állapottal, mert ma nem ingyenes csak részleges támogatást kapnak a gyerekek, az állam a KRESZ vizsgát támogatja, a kerület a gyakorlati vizsgát, de csak minimális mértékben. Az akkori hír:

jogsi2006.jpg

Erzsébetváros történelme során mindig is Budapest egyik legnyitottabb, a változások iránt legfogékonyabb kerülete volt. Lakosai tisztában voltak azzal, hogy a fejlődéstől nem félni kell, hiszen csak az maradhat az élvonalban, aki képes arra, hogy folyamatosan megújítsa ismereteit, tevékenységét. Mindezt kerületünk mai vezetése is így gondolja. A XXI. század az információs társadalom kora: az Internet nem csupán játék vagy egzotikus ismeretek tárháza, hanem a hétköznapi életünket könnyebbé, munkánkat hatékonyabbá tevő információforrás. Olyan dolog, amire mindenkinek szüksége van.

Ezért Erzsébetváros a legelsők között fogalmazta meg, hogy “e-kerü- letként” kíván működni. Ma már az önkormányzat minden intézménye rendelkezik Internet csatlakozással és a kerület teljes területén lehetőség van széles sávú Internet kapcsolat kiépítésére. Iskoláinkban komoly súlyt fektetünk a legkorszerűbb számítástechnikai ismeretek oktatására. Büszkék vagyunk arra, hogy elsőként tettük lehetővé, hogy az érettségiző fiatalok ingyen megszerezhessék (a jogosítvány és a nyelvvizsga mellé) az európai számítógép felhasználói “ECDL diplomát” is.

További szép estét és hétvégét mindenkinek.

Hunvald György

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2417966652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása