Hunvald-blog

757. 35 éves koncesszió

Monopolhelyzetű szolgáltatók.

2022. november 26. - HunvaldBlog

Hulladékbiznisz: tényleg a Molra szabták a koncessziót? (Telex

Úgy gondolom, a jogállam helyreállításának szükséges és fontos része lesz az a rendelet, amely kimondja, hogy azok a pályázatok, amelyekre csak egy érvényes(nek minősített) pályázat futott be, automatikusan megbundázottnak tekintendők és érvénytelenek.

szemetszallito.jpg

A kukaholding létrehozása két dolgot mutatott meg:

  1. Kormányzatunknak jelentős affinitása van mindenhez, ami szemét (oké, ezt értjük).
  2. Azonmód, ahogy egy piaci alapon nyereséggel működő üzletágat átszervezünk monopóliummá, elkezdhetünk (érdekes kiadások költséggé minősítése okán stb.) növekvő pénzeket ráfizetni, mert a monopólium jellege okán (akár a szolgáltatás megtagadásával, illetve szüneteltetésével) képes korlátlanul érvényesíteni gazdasági erőfölényét.

A MOL a rendszer nagy kegyeltje... Ha nem csinálna semmit, csak alvállalkozókká minősítené az eddigi szállítókat és lefölözné a nyereségüket, már jól járna. De 185 milliárd forintot még be is kíván ruházni. Azt mind mi fogjuk kifizetni a MOL által elvárt nyereséggel — akár akarjuk, akár nem. Akár lesz abban, ami tényleg jó nekünk, akár nem.

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6617988402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása