Hunvald-blog

858. A tér neve: Október 7.

2024. január 09. - HunvaldBlog

Két hétre Október 7. térre nevezték át a Dohány utcai zsinagóga előtti teret. (24.hu

A Hamász terroristái által Izraelben elkövetett támadás áldozatainak emlékére vasárnap két hétre jelképesen Október 7. térnek nevezték át a Dohány utcai zsinagóga előtti Herzl Tivadar teret. A tér átnevezését és a megemlékezést a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz), a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) a fővárosi és az erzsébetvá- rosi önkormányzattal közösen szervezte.

herzl_ter2024.jpg

A rendezvényen Jákov Hadasz-Handelszman, Izrael magyarországi nagykövete köszönetét fejezte ki a tér szimbolikus átnevezéséért és a szolidaritásért.

P.s.: Még mindig törölget, tiltogat a Facebook; a Hunvald-blog meg továbbra is kitiltva az FB-ről. Így aztán ott marad a fapados megosztás. (Megj.: Azért az érdekelne, hogy a napi 8-10 tiltási értesítés miért is jön századszor is ugyanazokra a 2018-2020 közötti bejegy- zésekre hivatkozva?...)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5618299253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása