Hunvald-blog

843. Terroristák, nem szabadságharcosok

2023. november 01. - HunvaldBlog

A Hamász szóvivője előbb azt állította, nem állt szándékukban civileket ölni, majd amikor a riporter jelezte, hogy a bizonyítékok ennek ellenkezőjét támasztják alá, ledobta a mikrofonját. (Népszava)

Ghazi Hamad egy múlt héten sugárzott interjúban azt is mondta a libanoni tévében, hogy az október 7-i Izrael elleni támadás — amely során több mint 1300 izraelit mészá- roltak le, és több százat hurcoltak el a Gázai övezetbe — csak a kezdet volt, és megígérte, hogy "második, harmadik, negyedik" támadást indítanak Izrael "megsemmisítéséig".

hamasz.jpg

Tehát mindazok számára, akik azt hiszik, Hamásszal bármilyen szinten is lehet tárgyalni: ezek az emberek nem szabadságharcosok, hanem vallási fanatikus őrültek (e tekintetben eléggé hasonlóak pl. Irán jelenlegi vezetéséhez), akikkel semmilyen szinten sem szabad tárgyalni. A világtörténelem összes eddigi szabadságharcosának a megcsúfolása volna, ha a Hamász bármely tagját hozzájuk hasonlítanánk, ha a "szabadságharcos" nevet velük kapcsolatban használnánk.

Az izraeli hadműveleteknek sok áldozata elkerülhető lenne, ha a Hamász terroristái nem gyáva cenkek volnának, akik civileket használnak élő pajzsnak —, ami miatt Izrael elég sok, elég dühödt és frusztrált kritikát fog még kapni. De jelenleg most én is azon az állásponton vagyok, hogy óriási hiba volna Izrael részéről, ha a Hamásznak akárcsak egy szabadlábon mozgó tagja is maradna a hadműveletek befejeződése előtt.

Mert ezek terroristák. A palesztin társadalomnak csak a Hamasz nélkül van jövője.

Marosán Bence Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2818248937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása