Hunvald-blog

158. Hétvégi rövid (2)

2017. október 20. - HunvaldGyörgy

Itt a péntek, a hét utolsó munkanapja – plusz még az ünnep is – így aztán tényleg csak röviden pár sor, nem, most nem Churchillről, hanem a kerületről: olvasom az Indexen, hogy 30 automata utcai vécét kapna ingyen a főváros, de a kerületek félnek tőle, így most töketlenkednek tanácstalankodnak egy kicsit (ők egyeztetésnek hívják), hogy mi is legyen velük. Hát igen, a nyilvános vécéknél nincs is félelmetesebb.

korut3.jpg

Más. Azt már a 24.hu írja, hogy a kocsmák fele nem fizet éjfél után a „bulinegyedben”. Nem óriási összegről van szó – fejenként húsz forint! – és nem a vendégek száma, ha- nem a férőhelyek száma után kéne fizetni ezt azoknak a vendéglátóhelyeknek, amelyek éjjel is működnek, és ahol éjfél után is árulnak alkoholt.

A 24.hu megkérdezte az önkormányzatot hány hely fizetett. A válaszból az derült ki, hogy a „bulinegyedben” – Belső-Erzsébetváros jelentős része tartozik a világörökségi védőöve- zethez – összesen 165 hely köteles a díj fizetésére, de ennek közel a fele nem tesz eleget. Mondjuk én azért úgy mellékesen kíváncsi lennék, hogy az önkormányzat hogy-hogy nem tudja hónapok, évek óta behajtani ezt a pénzt, de menjünk tovább. Ha már hétvége.

Egyre többen fotóznak, és még többen látnak patkányt a kerületben (nem, nem arra gondoltam), amint szerteszét flangálnak az utcákon heverő szeméthalmok között. Merthogy a kosz és szemét vonzza őket.

Hát ez most a helyzet. További szép estét és kellemes hétvégét mindenkinek!

Hunvald György

***

Nap mint nap gyűjtjük Belső-Erzsébetvárosban az aláírásokat – lásd.: Nyitott fogadóóra – olyan kérdésekhez, amelyek valóban érdeklik az itt élőket. Például a „bulinegyed” ügyé- ben: mi lesz a sorsa a kerület ezen részének, marad-e továbbra is a kosz, a zaj meg a szemét, vagy hogy hogyan tudunk ezeken változtatni. Mi a következő hetekben is várjuk Önöket Erzsébetváros utcáin a kerületünket érintő kérdésekkel. (Erzsébetváros 2019)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4713044608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása